یکتا

عرق نعناع - لیست کامل خواص + عوارض + تداخل دارویی

عرق نعناع یکی از عرقیات سنتی است که تقریبا می شود ادعا کرد که یک داروی گیاهی همه کاره است .از این عرق گیاهی هم می توان به صورت خوراکی استفاده کرد و هم می تواند بصورت موضعی و ترکیبی با روغن های حامل مورد استفاده قرار گیرد. در این مطلب لیست خواص دارویی و درمانی عرق نعناع تهیه شده است که امیدوارم مفید و کاربردی باشد . توجه : استفاده معمول و کم از عرق های گیاهی معمولا عوارض جانبی چندانی در پی ندارد ولی در صورتی که قصد دارید از این عرق گیاهی به صورت دارویی استفاده کنید ، حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید.مخصوصا اگر باردار هستید و یا تحت درمان دارویی قرار دارید. بر اساس تحقیقات انجام شده در امریکا ، نعناع خواص آنتی بیوتیک طبیعی و ضد ویروسی دارد و دارای آنتی اکسیدان های قدرتمندی است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. در طب سنتی بسیاری از کشورها ، از عرق نعنا برای درمان مشکلات روده ، معده و حتی درمان برخی از عفونت های دستگاه گوارشی استفاده می شود. حتی تنفس بوی این عرق قدرتمند می تواند برای درمان برخی از مشکلات ریوی مفید باشد .

خواص و فواید عرق نعناع

1 - درد عضلات و مفاصل را تسکین می دهد

عرق نعناع خواص آرامبخش و ضد درد دارد و ضد اسپاسم است .این خواص همراه با ویژگی خنک کننده عرق نعناع می تواند برای کاهش دردهای عضلانی و مفصلی بسیار مفید باشد. در یک تحقیق ادعا شده است که این داروی گیاهی می تواند در این مورد با استامینوفن رقابت کند. این خاصیت هم در مصرف خوراکی و هم در مصرف موضعی قابل مشاهده است . برای کاهش درد مفاصل ناشی از بیماری ها می توانید یک قاشق چای خوری عرق نعنا را با همین میزان روغن اسطوخودوس و کمی روغن اکالیپتوس ترکیب کرده و بر روی محل درد بمالید و روی آن را با یک پارچه تمیز پوشانده و بعد از یک ساعت بشویید. اگر در حمامتان وان دارید ، می توانید مقدار عرق نعناع و اسانس اسطوخودوس به آب وان حمام خود اضافه کنید. خواص و فواید عرق نعناع خواص و فواید عرق نعناع

2 - به درمان مشکلات سینوسی کمک می کند

استنشاق بوی عرق نعناع می تواند به درمان مشکلات و التهاب سینوس ها و درمان خارش گلو کمک کند.از این خاصیت می توانید برای کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا و باز کردن مجرای تنفسی استفاده کنید. برای این منظور می توانید عرق نعناع را به مقدار آب اضافه کرده و بخور کنید. تحقیقات نشان داده است ترکیبات موجود در این عرق دارویی خاصیت آنتی اکسیدانی ، آنتی بیوتیک طبیعی و ضد ویروسی دارد و می تواند برای درمان عفونت ها و التهابات تنفسی بسیار مفید باشد .از این عرق می توان برای کاهش علائم آسم ، سینوزیت و برونشیت استفاده کرد و خاصیت ضد احتقان نیز دارد. علاوه بر استنشاق بو و بخار عرق نعناع می توانید این عرق را با کمی روغن نارگیل و اسانس اسطوخودوس ترکیب کرده و به صورت موضعی بر روی پیشانی ، گونه ها ، گردن و سینه بمالید .

3 - آلرژی فصلی را کاهش می دهد

این داروی گیاهی خواص ضد التهابی و آرامبخش دارد و بو کردن عرق نعناع و حتی خود گیاه نعناع می تواند علائم آلرژی فصلی را کاهش دهد.برای استفاده از این خاصیت توصیه می شود دو قاشق غذا خوری عرق نعناع را به آب اضافه کرده و در هوای داخل اتاق اسپری کنید. می توانید کمی اسانس اکالیپتوس و اسطوخودوس نیز به آن اضافه کنید.

4 - انرژی عمومی بدن را افزایش می دهد

عرق نعناع می تواند خستگی و بیحوصلگی روزانه را کاهش داده و باعث افزایش انرژی عمومی بدن شود.برای این منظور می توانید علاوه بر مصرف این عرق گیاهی به صورت نوشیدنی ، کمی از آن را با آب مخلوط کرده و در هوای اتاق اسپری کنید. از این خاصیت می توانید برای بهبود عملکرد ورزشی نیز استفاده کنید.

5 - به درمان سردرد کمک می کند

عرق نعناع به دلیل خاصیت آرامبخشی که دارد می تواند برای کاهش سردرد بسیار مفید باشد. نوشیدن ، بخور و استفاده به صورت موضعی می تواند مفید باشد. برای استفاده موضعی ، توصیه می شود این عرق را با کمی روغن نارگیل مخلوط کرده و بر روی پیشانی و شقیقه های خود بمالید و بعد از کاهش سردرد ، با آب ولرم بشویید. همچنین مانند بندهای قبلی ، می توانید این عرق گیاهی را در هوای اتاق اسپری کنید.

6 - دردهای سندرم روده تحریک پذیر را کاهش می دهد

مصرف عرق نعنا می تواند اسپاسم روده بزرگ را کاهش داده و ماهیچه های روده را شل کند.در یک تحقیق در کشور امریکا مشخص شده است که استفاده از این عرق گیاهی می تواند دردهای شکمی ، یبوست ، اسهال و نفخ را درمان کند. برای استفاده از این خاصیت می توانید دو قاشق چای خوری عرق نعناع را به یک لیوان آب خنک اضافه کرده و بنوشید. همزمان می توانید این عرق دارویی را با کمی روغن نارگیل مخلوط کرده و به شکم و زیر شکم خود بمالید .

7 - به افزایش سلامت دهان و دندان کمک می کند

از بخور عرق نعناع از هزاران سال پیش برای درمان مشکل نفس بد بو استفاده می شده است .عرق نعناع خاصیت آنتی بیوتیک طبیعی و ضد قارچ دارد و می تواند برای از بین بردن استافیلوکوکوس اورئوس ، انتروکوکوس فکالیس ، اشرشیاکلی و کاندیدا آلبیکنس مفید باشد . برای استفاده از این خاصیت می توانید کمی عرق نعناع را در زمان مسواک زدن ، به مسواک خود اضافه کنید. و یا می توانید بعد از مسواک زدن ، کمی از این عرق را با آب مخلوط کرده و قرقره کنید. عرق نعناع می تواند برای کاهش سردرد بسیار مفید باشد عرق نعناع می تواند برای کاهش سردرد بسیار مفید باشد

8 - افزایش سرعت رشد مو و کاهش شوره سر

عرق نعناع برای درمان مشکلات مو بسیار مفید است .از این عرق می توانید برای کاهش ریزش مو و درمان شوره سر استفاده کنید.برای جلوگیری از ریزش مو ، افزایش سرعت رشد مو ، ضخیم تر کردن مو و کاهش شوره سر ، کافی است کمی عرق نعناع را به شامپوی خود اضافه کنید.

9 - خارش را درمان می کند

تحقیقات نشان داده است که منتول موجود در عرق نعناع می تواند برای درمان خارش پوست بسیار مفید باشد.برای این منظور کمی عرق نعناع را با روغن نارگیل و یا روغن بابونه مخلوط کرده و بر روی محل خارش بمالید. برای دریافت اثرات بیشتر می توانید کمی اسانس اسطوخودوس نیز اضافه کنید . بررسی های زیادی وجود دارد که نشان می دهد مالیدن ترکیب عرق نعناع و روغن نارگیل بر روی پوست می تواند حشراتی مانند پشه را از شما دور کرده و از نیش زدگی جلوگیری کند. همچنین مگس از بوی نعناع متنفر است .

10 - حالت تهوع را کاهش می دهد

بوی نعناع و یا نوشیدن عرق نعناع به سرعت می تواند حالت تهوع را کاهش دهد. این خاصیت می تواند برای درمان و کاهش حالت تهوع بعد از عمل جراحی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

11 - برای سلامت پوست مفید است

عرق نعناع برای سلامت پوست و بخصوص برای پوست صورت بسیار مفید است .این عرق دارویی خواص ضد عفونی کننده و ضد میکروبی دارد .تحقیقات نشان داده است که عرق نعناع می تواند برای درمان جوش ، خارش ، آفتاب سوختگی و متعادل کردن چربی پوست مفید باشد. برای استفاده از خاصیت عرق نعناع برای پوست صورت می توانید کمی از این عرق را با مقداری روغن اسطوخودوس و یا روغن نارگیل ترکیب کرده و بر روی پوست صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب ولرم بشویید.

12 - خواص ضد سرطان دارد

بسیاری از تحقیقات نشان داده است که مصرف این داروی گیاهی می تواند از بسیاری از سرطان ها پیشگیری کند . در یکی از مطالعات ، همزمان با درمان دارویی ، مصرف عرق نعناع نیز انجام شد که نشان داد این داروی گیاهی می تواند فرایند تکثیر سلولی سرطان پروستات را کند کرده و سرعت گسترس سرطان پروستات را کم کند.

13 - برای درمان سوزش سر دل مفید است

عرق نعناع عضلات دستگاه گوارش و معده را آرام می کند و می تواند ریفلاکس اسید معده را کاهش داده و سوزش سر دل را درمان کند.همچنین این عرق گیاهی خاصیت خنک کنندگی بسیار بالایی دارد که همین خاصیت نیز می تواند به درمان مشکلات معده کمک کند. برای این منظور می توانید عرق نعناع را با چای یا آب مخلوط کرده و بنوشید و همچنین می توانید این عرق را با روغن نارگیل ترکیب کرده و بر روی سینه خود بمالید.

14 - برای درمان نفخ و سوء هاضمه مفید است

این خاصیت عرق نعناع از سال های بسیار دور در طب سنتی کاملا شناخته شده بود و مورد استفاده قرار می گرفت . این داروی گیاهی می تواند اسپاسم روده بزرگ را کاهش داده و نفخ را درمان کند.

15 - به درمان سرماخوردگی کمک می کند

سرماخوردگی علائم بسیار ناراحت کننده ای دارد.مانند گرفتگی بینی ، خارش گلو ، سرفه و درد قفسه سینه . عرق نعناع خاصیت خنک کنندگی دارد و حاوی منتول است و می تواند برای کاهش این علائم بسیار مفید باشد. برای این منظور می توانید با استفاده از عرق نعناع بخور کنید و این عرق را در هوای اتاق اسپری کنید. علاوه بر این می توانید این عرق را با روغن نارگیل و اسانس اکالیپتوس مخلوط کرده و بر روی پیشانی ، سینه و گردن خود بمالید. این عرق گیاهی خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد و می تواند برای درمان درد و خارش گلو نیز بسیار مفید باشد . این داروی گیاهی به صورت استنشاقی می تواند سرفه ناشی از سرماخوردگی را درمان کند .در ابتدا ، سرفه کردن شما کمی بیشتر می شود و بعد از مدتی تمام خلط و مخاط از مجاری تنفسی خارج شده و سرفه کاهش پیدا می کند. برای این منظور می توانید دو قاشق غذاخوری عرق نعناع همراه با چند قطره اسانس اکالیپتوس به یک کاسه آب جوش اضافه کرده و حوله را بر روی سر خود بیاندازید و در بخار ایجاد شده نفس بکشید . یک روش دیگر برای این منظور، همان اسپری کردن عرق نعناع در هوای اتاق است .

16 - درمان کولیت و نفخ نوزاد

اگر نوزاد شما زیاد گریه می کند و نصف شب ها نیز باعث ناراحتی شما می شود ممکن است مشکل نفخ و یا سایر مشکلات مربوط به روده داشته باشد . عرق نعناع خاصیت ضد اسپاسم دارد و می تواند نفخ را درمان کند. برای استفاده از این خاصیت می توانید دو قاشق چای خوری عرق نعناع را با کمی روغن نارگیل مخلوط کرده و شکم نوزاد را با آن ماساژ دهید. بعد از 15 دقیقه ، شکم نوزاد را با آب ولرم بشویید. از این روش می توانید دوبار در روز استفاده کنید و قبل از استفاده باید مطمئن شوید که کودک به نارگیل و نعناع حساسیت نداشته باشد .

17 - کاهش درد دندان

اضافه کردن عرق نعناع به خمیر دندان در زمان مسواک زدن می تواند درد دندان را کاهش داده و باعث بهبود حساسیت لثه ها به سرما شود.

18 - تب را کاهش می دهد

عرق نعنا به راحتی می تواند تب را کاهش دهد . از این عرق دارویی به راحتی می توانید برای پایین آوردن تب کودک نیز استفاده کنید. برای این منظور می توانید مقدار عرق نعناع را با کمی روغن نارگیل مخلوط کرده و سر ، گردن و پاهای نوزاد را با آن ماساژ دهید. عرق نعناع خاصیت خنک کنندگی دارد و براحتی می تواند تب را پایین بیاورد.

19 - برای درمان  جوش مفید است

عرق نعناع خواص آنتی بیوتیک طبیعی ، ضد قارچ و ضد التهاب دارد و همچنین می تواند از مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری کرده و به درمان جوش کمک کند. برای این منظور می توانید عرق نعناع را با روغن نارگیل و دو قطره اسانس اکالیپتوس مخلوط کرده و به صورت خود بمالید . بعد از 15 دقیقه صورت خود را با آب ولرم و بدون ماده شوینده ، بشویید.

20 - نوعی مرطوب کننده لب است

عرق نعناع نوعی مرطوب کننده طبیعی لب است و می تواند از خشک شدن و ترک لب جلوگیری کند. برای استفاده از این خاصیت نیز باید این عرق دارویی را با روغن نارگیل و یا روغن اسطوخودوس ترکیب کرده و بر روی لب های خود بمالید .

21 - درمان شپش

نعناع دشمن شپش است و در بسیاری از محصولاتی که برای درمان شپش مو مورد استفاده قرار می گیرند ، از اسانس نعناع استفاده شده است. برای از بین بردن شپش های موی سر می توانید عرق نعناع را به شامپوی خود اضافه کنید. همچنین می توانید این عرق را به روغن نارگیل اضافه کرده و بعد از حمام به موهای خود بمالید .

22 - برای درمان بیش فعالی مفید است

از عرق نعناع می توانید برای افزایش تمرکز و کاهش علائم بیش فعالی استفاده کنید. برای این منظور کافیست عرق نعناع را در هوای اتاق اسپری کنید.

23 - فراری دادن مورچه و حشرات

بسیاری از حشرات از بوی نعناع متنفر هستند . مانند مورچه ها و مگس .

24 - از بین بردن کک

عرق نعناع می تواند کک را نابود کند . برای این منظور باید اسپری را پر از آب کنید و سه قاشق غذاخوری عرق نعناع + 10 قطره اسانس نارگیل + 10 قطره اسانس اکالیپتوس و 10 قطره اسانس درخت چای را به آن اضافه کرده و بر روی کک های اسپری کنید. توجه : گربه ها به بوی نعناع حساسیت شدید دارند.برای درمان کک گربه باید از روش دیگری استفاده کنید.

25 - فراری دادن عنکبوت و سوسک و موش

عنکبوت ها و انواع سوسک ها از بوی نعناع متنفر هستند. کافیست عرق نعناع را در هوا اسپری کنید و یا چند عدد پنبه را به این عرق آغشته کرده و در مسیر این حشرات قرار دهید.این کار باعث فرار موش نیز می شود.

26 - به کاهش علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک می کند

عرق نعناع می تواند با متعادل کردن هورمون های بدن ، علائم ناراحت کننده سندرم تخمدان پلی کیستیک را کاهش دهد . برای استفاده از این خاصیت می توانید کمی عرق نعناع بنوشید همچنین در هوای اتاق اسپری کنید و با کمی روغن نارگیل مخلوط کرده و روی شکم و زیر شکم خود بمالید .

عوارض جانبی عرق نعناع

عرق نعناع در مصرف معمول و کم می تواند برای بدن مفید باشد و معمولا عوارض جانبی در پی ندارد ولی مصرف بیش از حد این عرق دارویی می تواند باعث بروز سردرد ، سوزش سر دل ، زخم های دهانی و مشکلات معده شود.

تداخل دارویی عرق نعناع

عرق نعناع ممکن است با برخی از داروهایی که در حال مصرف کردن هستید تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شود. برای جلوگیری از این عارضه ها ، در صورتی که قصد استفاده دارویی از این عرق گیاهی را دارید و تحت درمان دارویی هستید ، این موضوع را به پزشک و یا متخصص طب سنتی اطلاع دهید.

برخی از داروهایی که با عرق نعناع تداخل دارند عبارتند از :

توجه : عرق نعناع می تواند اثرات مکمل های حاوی آهن را کاهش داده و جذب آهن را مختل کند. حداقل باید بین زمان مصرف این مکمل ها و مصرف عرق نعناع 3 ساعت فاصله زمانی وجود داشته باشد .

مصرف عرق نعناع در بارداری

به نظر می رسد مصرف عرق نعناع در بارداری بی خطر است و می تواند فوایدی نیز داشته باشد. از این داروی گیاهی می توانید برای کاهش تهوع و استفراغ در دوران بارداری استفاده کنید. همچنین عرق نعناع در بارداری می تواند برای درمان نفخ ، سوء هاضمه و یبوست بارداری نیز مفید باشد. از افزایش وزن بیش از حد در حاملگی جلوگیری می کند و می تواند سردردهای این دوران را کاهش دهد. علاوه بر این ، سرماخوردگی در دوران بارداری بسیار رایج است و عرق نعناع می تواند علائم سرماخوردگی را کاهش دهد.

عوارض عرق نعناع در بارداری

مصرف این عرق گیاهی در دوران بارداری باید در میزان معمول باشد و توصیه می شود بیش ار حد مصرف نشود. چای نعناع و نوشیدنی های حاوی نعناع می توانند باعث بدتر شدن سوزش معده در بارداری شود. همچنین اگر مشکل کیسه صفرا دارید ، نباید در دوران بارداری عرق نعناع مصرف کنید. به نکات زیر دقت کنید :
  • عرق نعنای مورد استفاده حتما باید طبیعی و خالص و تازه باشد .
  • قبل از استفاده باید مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید.
نظرات: 2 مشاهده