یکتا

14 روش تضمینی جذب بیمار به مطب در سال 1403

روش‌های سنتی بازاریابی مثل تبلیغات حضوری و پخش بروشور، برای شناخته شدن و جذب مشتری کافی نیستند. حوزه سلامت هم از این قاعده مستثنی نیست و برای جذب بیمار بایستی دست به دامان شیوه‌های مدرن بازاریابی پزشکی (به انگلیسی: Medical Marketing) شوید.

14 روش تضمینی جذب بیمار به مطب در سال 1403

ابزارها و تکنیک‌های متنوعی برای روش‌های افزایش مشتریان مطب وجود دارند؛ از فعالیت در شبکه‌های اجتماعی گرفته تا راه اندازی سایت اختصاصی کلینیک و تبلیغ در پلتفرم‌های آنلاین. آیا به دنبال ترفندهای بازاریابی مراجعین مطب هستید؟ دو دقیقه دست از سرچ در گوگل بردارید، پاسخ سؤال شما در همین مقاله است!

14 روش تضمینی جذب بیمار به مطب در سال 1403

تبلیغات خشک و خالی، دیگر جایی در راه‌های رونق مطب ندارد. چیزی که برای جذب بیمار و حفظ مراجعین نیاز دارید، رویکردهای مؤثر و نوآورانه است. در ادامه، بهترین روش‌های افزایش مشتریان مطب را بررسی خواهیم کرد که در سال 1403 قطعاً جواب خواهند بود.

1. تبلیغات دهان به دهان، بهترین روش جذب بیمار

بهترین بازاریابان شما، خود مشتریان هستند! درمان رضایت‌بخشی که نتیجه‌اش عیان باشد، بهترین و مؤثرترین تبلیغ برای جذب مراجعین جدید خواهد بود. رضایت مراجع یا تستیمونیال (Testimonial) که از زبان خود بیمار نقل می‌شود، یکی از مؤثرترین ابزارهای تبلیغات برای شماست.

در همه جوامع، چه محیط‌های عمومی و چه فروم‌های اینترنتی، مردم از دیگران درباره «یه دکتر خوب» پرس و جو می‌کنند. خدمات‌تان را با کیفیتی ارائه بدهید که بیماران راضی، تجربه خودشان را با دیگران در میان بگذارند و به عنوان همان دکتر خوب معرفی‌تان کنند. حتی می‌توانید با ارائه کد معرف، حرکتی خلاقانه بزنید و به هرکسی که با معرفی دیگران به شما مراجعه کند، تخفیف در ویزیت بدهید.

2. طراحی سایت باکیفیت، روش تضمینی برای جذب بیماران به مطب

هر پزشکی برای انتخاب دکوراسیون و چیدمان مطبش مایه می‌گذارد تا پرستیژ و برداشت اولیه تأثیرگذاری روی مراجعین ایجاد کند. طراحی سایت پزشکی شما، کلینیک آنلاین شماست. بایستی همان مقدار حساسیت و دقت را برای دکوراسیون آنلاین‌تان هم اختصاص بدهید. یکی از روش‌های موفقیت در مطب داری و نکات مهم در جذب بیمار، بها دادن به محیطی است که برای آنها ارائه می‌دهید. بر اساس تجربه، احتمال استفاده مراجعین از خدمات سایتی که ویژگی‎‌های زیر را داشته باشد حداقل 40% بیشتر خواهد بود.

  • مشاهده آسان اطلاعات خدمات و تخصص شما؛
  • بارگذاری سریع در کمتر از 8 ثانیه؛
  • نمایش اطلاعات کامل تماس و آدرس کلینیک؛
  • ساختار بهینه و تجربه کاربری بی‌نقص؛
  • گنجاندن تصاویری از کلینیک، شخص پزشک و پرسنل؛
  • امکان نوبت‌دهی آنلاین؛
  • مشاهده نظرات و امتیازهای مراجعین قبلی.

مطمئن شوید که وب‌سایت‌تان با استانداردهای امروزی همخوانی داشته باشد. سایتی که 10 سال پیش ساخته‌اید، دیگر کارایی ندارد. طراحی شلوغ و قدیمی یا سنگین بودن سایت هم از عواملی هستند که باعث می‌شوند بیماران کلینیک رقیب را به شما ترجیح دهند.

3. بهینه سازی (سئو) سایت

حتی اگر کاربردی ترین روش‌های جذب بیمار را روی سایت‌تان پیاده کنید اما دیده نشوید، تلاش‌هایتان برای جذب راه‌های بازاریابی برای مطب جواب نخواهد داد.

سئو یا بهینه سازی موتور جستجو فرآیندی است که سایت شما را مورد توجه موتورهای جستجو قرار می‌دهد. هرچه سئوی قوی‌تری داشته باشید، سایت شما در بالاترین نتایج صفحه اول نمایش داده خواهد شد و شانس اینکه مراجعین روی سایت‌تان کلیک کنند بیشتر خواهد بود.

وب سایت کلینیک شما بایستی بر اساس جدیدترین آپدیت الگوریتم‌های گوگل بهینه‌سازی شده باشد تا هنگامی‌که بیماران به دنبال کلینیک‌های منطقه شما می‌گردند، بتوانند مطب‌تان را به راحتی پیدا کنند. مطمئن شوید تمام قسمت‌های سایت شما (از لندینگ‌های خدمات درمانی گرفته تا بخش مقالات) روی عبارات کلیدی که بیماران سرچ می‌کنند، بهینه سازی شده‌اند و در نتایج گوگل نمایش داده می‎‌شوند.

4. بازاریابی پیامکی

با وجود تمام سروصدایی که ایمیل مارکتینگ به پا کرده، شیوه کلاسیک بازاریابی پیامکی همچنان بهترین روش جذب بیمار است. احتمال نادیده گرفته شدن ایمیل‌ها زیاد است، اما پیامک با سماجت روی صفحه گوشی نقش می‎بندد و خواندن آن چند ثانیه بیشتر وقت نمی‌گیرد.

هنر بازاریابی‌تان را به کار بگیرید، پیشنهادهای ویژه مطرح کنید و نیازهای بیماران را از زبان خودشان بیان کنید تا در همان چند ثانیه متوجه شوند که نیاز دارند به شما مراجعه کنند. مزیت بازاریابی پیامکی این است که به شما اجازه می‌دهد قشر خاصی را هدف بگیرید؛ تبلیغات ویژه ساکنان منطقه‌ای خاص، کارمندان، خانم‌های یک رنج سنی مشخص (مثلاً بانوان مسن)، دانشجویان و... دقیقاً روی نیازهای آن قشر زوم می‌کند و احتمال مراجعه به شما را بالا می‌برد. با پیشنهاد تخفیف‌های وسوسه کننده (مثلاً تخفیف فلان درصدی با ارائه کد دانشجویی یا برای خانم‌های بالای 50 سال) شانس جذب بیمار را بالا خواهید برد.

5. متمایز باشید

برای جذب بیمار به مطب خود متمایز باشید

تشخیص و تجویز دارو را هر پزشکی می‌تواند انجام بدهد؛ زمانی می‌توانید از رقبا جلو بزنید و جذب بیمار به کلینیک را افزایش بدهید که خدمات منحصر به فرد ارائه داده باشید. با استناد به حقایق و ارائه مدرک، بیماران را مجاب کنید که چرا باید به شما مراجعه کنند. گزینه‌های زیر تنها برخی از فرصت‌های بازاریابی هستند که مراجعین را تشویق می‎‌کنند تا سراغ شما بیایند.

  • استفاده از متدهای درمانی مدرن بین المللی؛
  • انجام رویکردهای درمانی (جراحی، کاشت و...) با تجهیزات پیشرفته و کمترین درد؛
  • تجویز داروهایی با کمترین عوارض ثانویه؛
  • معاینه رایگان (به خصوص برای کلینیک دندانپزشکی)؛
  • ارائه کد تخفیف برای اولین مراجعه؛
  • اختصاص بخشی از مبلغ ویزیت به یک خیریه.

طبل توخالی نباشید. به وعده‌هایی که جهت بازاریابی کلینیک می‌دهید، عمل کنید تا بیماران راضی، به مراجعین ثابت‌تان تبدیل شوند و شما را به دیگران معرفی کنند.

6. استفاده از نرم افزارهای مدیریت مشتری (CRM)

به عنوان یک پزشک، وظیفه شما ویزیت بیماران و بعد رها کردن آنها نیست. اخلاق حرفه‌ای و اصول مشتری‌مداری در مارکتینگ می‌طلبد که پرونده کاملی برای هر بیمار به وجود بیاورید، پیگیر فالوآپ‌ها باشید و بیماران را ترغیب به مراجعه دوباره کنید.

یکی از بهترین راه‌های بازاریابی برای مطب، استفاده از نرم‌افزارهای قدرتمندی است که به شما اجازه می‌دهند تمامی اطلاعات هر بیمار را ذخیره کنید؛ از جمله:

  • دیتای شخصی؛
  • علائم بیماری و تشخیص شما؛
  • روند درمان؛
  • داروهای تجویزی؛
  • زمان‌های مراجعه؛
  • نوبت بعدی؛
  • و...

استفاده از این نرم‌افزارها به همراه هوش مصنوعی، مسیر را برای گام‌های بعدی روش‌های افزایش مشتریان مطب مانند ارسال پیامک یادآوری نوبت، پیگیری روند درمان و چک دُز داروها هموار می‌کند. حتی می‌توانید شخصاً با بیماران تماس بگیرید و جویای احوال آنها شوید. این حرکت برای بیمار غیرمنتظره و ارزشمند است و باعث اعتمادسازی و جلب علاقه خواهد شد.

7. ثبت نام در پلتفرم‌های نوبت دهی آنلاین

برخی سایت‌ها درست مانند ساختمان پزشکان عمل می‌کنند. به عبارتی به متخصصان زمینه‌های مختلف اجازه می‌دهند با ساخت پروفایل، درج اطلاعات حرفه‌ای و سوابق فعالیت‌ها، خود را به مراجعینی که در جستجوی تخصص مربوطه هستند بشناسانند. معمولاً این پلتفرم‌ها یکی از اولین جاهایی هستند که بیماران با پزشکان آشنا می‎‌شوند و نوبت می‌گیرند. سایت‌هایی مانند دکتر تو، پزشک خوب و پزشک یاب، بهترین گزینه‌هایی هستند که پیش رو دارید.

می‌توانید برای افزایش جذب بیمار یک پروفایل پروپیمان برای خود بسازید و اطلاعات کاملی از رویکردهای درمانی، حوزه‌های فعالیت، لوکیشن مطب و آدرس سایت کلینیک خود قرار بدهید. مشاهده نظرات و امتیازات ثبت شده توسط مراجعین قبلی نیز به بیماران جدید اطمینان می‌دهد که با یک پزشک کاردرست و حاذق طرفند.

8. ارائه خدمات ویزیت اینترنتی

ارائه خدمات ویزیت اینترنتی در مطب پزشکی

درصد زیادی از بیماران به هر دلیلی امکان یا توان مراجعه حضوری به مطب را ندارند. برای خدمت رسانی گسترده، سایت‌ها و اپلیکیشن‌های متعددی برای مشاوره آنلاین توسعه داده شده‌اند که به پزشکان اجازه می‌دهند از پشت مانیتور، بیماران بیشتری را ویزیت نمایند.

همانطور که اشاره کردیم، ثبت نام در سایت‌های «ساختمان پزشکان» یکی از بهترین راه‌های بازاریابی برای مطب و آشناسازی بیماران با شماست. اگر قصد دارید در ساعات خارج از فعالیت‌تان در کلینیک نیز بیمار ویزیت کنید و درآمد داشته باشید، حتماً سرویس آنلاین را درنظر بگیرید.

سایت‌هایی مانند دکتر ساینا و اپلیکیشن‌هایی مانند پذیرش 24 یا اسنپ دکتر علاوه بر ایجاد پروفایل کامل، گزینه‌های متعددی برای ویزیت آنلاین (از طریق چت، تماس تصویری یا صوتی) ارائه می‌دهند. رضایت از ویزیت آنلاین، می‌تواند بیمار را تشویق کند تا از خدمات ویزیت حضوری نیز بهره ببرد.

9. استفاده از ابزارهای Social Listening

هرلحظه امکان دارد در گوشه‌ای از اینترنت، درباره شما و کلینیک‌تان صحبتی شود. اگر از نظرات مردم درباره خود مطلع باشید، خواهید دانست که از شما چه انتظاری می‌رود، تصور عموم راجع به شما چیست و در نهایت برای چینش استراتژی‌ها و راه‌های بازاریابی برای مطب بهتر تصمیم خواهید گرفت.

ابزارهای آنلاین دسته Social Listening از جمله Meltwater و Brandwatch، هربار که نام شما و کلینیک‌تان در یک سایت، پست، کامنت و فروم برده شود به شما اطلاع خواهد داد. به این ترتیب می‌توانید از نظرات جوامعی که تجربه مراجعه به شما را با دیگران به اشتراک می‌گذارند آگاه شوید، در صورت نیاز بازخورد بدهید و با تکنیک‌های هوشمندانه بازاریابی، مراجعین جدید جذب کنید.

10. ثبت کلینیک در گوگل مای بیزنس (GMB)، تکنیک‌ حرفه‌ای بازاریابی برای جذب بیمار به کلینیک و مطب

یکی از اولین کارهایی که بیماران برای جستجوی پزشک انجام می‌دهند، سرچ تخصص موردنظر در گوگل است. موتور جستجو با شناسایی پزشکانی که در دیتای خود می‌شناسد، لیستی از کلینیک‌های نزدیک موقعیت جغرافیایی را برای کاربر نمایش می‌دهد. شما نیز می‌توانید با ثبت کلینیک خود به عنوان یک بیزنس در سیستم گوگل، شانس پدیدار شدن در این باکس را داشته باشید.

سرویس گوگل مای بیزنس (Google My Business) از سال 2014 راه اندازی شده و به کسب‌وکارهای مختلف اجازه می‎دهد با ساخت پروفایل، معرفی خدمات، اطلاعات تماس و دریافت بازخورد مشتریان، دیده و شناخته شوند. با توجه به اینکه سرویس GMB اصولاً بر اساس لوکیشن عمل می‌کند، این گزینه یکی از بهترین روش‌های افزایش مشتریان مطب و به خصوص جذب بیماران محلی خواهد بود. فراموش نکنید که موقعیت کلینیک‌تان را در گوگل مپ ثبت کنید. گنجاندن تصاویر کلینیک و Street View هم حرکت مؤثری در راستای جذب بیمار خواهد بود.

11. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

یکی از بهترین روش‌های تبلیغات برای مطب و کلینیک تازه تاسیس، معرفی آن در پلتفرم‌های پربازدیدی مانند اینستاگرام، تلگرام، توییتر، لینکدین، یوتیوب و... است. محتوای جذاب و آموزنده تولید کنید که همزمان چیزی به بیننده آموزش بدهد و وی را به شما علاقمند کند تا ترغیب شود که به شما مراجعه نماید.

طراحی سایت دندانپزشکی می‌تواند یکی از روش‌های ساده برای جذب بیمار جدید در دندانپزشکی یا هر کلینیک دیگری باشد. از تجربه‌های بیماران قبلی پست بگذارید، محیط کلینیک و پرسنل‌ را معرفی کنید، درباره خدمات درمانی خود توضیح بدهید و در قالب استوری، پرسش و پاسخ و داخل کامنت‌ها یا دایرکت‌ها پاسخگوی مخاطبان باشید. شبکه‌های اجتماعی می‌توانند ترافیک بیشتری هم برای سایت کلینیک شما به ارمغان بیاورند.

12. اخلاق حرفه‌ای

اخلاق شما و پرسنل کلینیک، مشتری‌مداری و رفتار حرفه‌ای با بیماران، خدمات رسانی و سرویس‌های جانبی (مانند پذیرایی) تأثیر بسزایی در تصمیم بیماران برای مراجعه بعدی یا معرفی کلینیک به دیگران خواهد داشت. رفتار تک تک اعضا، از منشی کلینیک گرفته تا مسئول نظافت، روی موفقیت راه‌های بازاریابی برای مطب مؤثر است.

مهارت‌های اجتماعی را به نیروهای انسانی آموزش بدهید تا بیماران در تمامی مراحل، از پذیرش گرفته تا انتهای ویزیت، از عملکرد شما راضی باشند.

13. ارائه خدمات به بیماران خارجی

این شیوه یکی از بهترین راه‌های بازاریابی برای مطب است که باعث برتری شما بر حداقل 60 درصد از رقبا خواهد شد. جذب بیمار صرفاً محدود به هم‌وطنان نمی‌شود بلکه می‌توانید با ارائه خدمات به بیماران غیرایرانی، حوزه خدمات‌تان را گسترش بدهید و جریان‌های درآمدی جدیدی برای کلینیک جذب کنید.

هریک از ترفندهای زیر می‌تواند بهترین راه برای جذب بیمار خارجی باشد:

  • چند زبانه سازی سایت و استفاده از اپراتور هوش مصنوعی؛
  • سرمایه گذاری روی تبلیغات گوگل ادز؛
  • ارائه امکان ویزیت آنلاین برای بیماران خارج از کشور؛
  • مدیریت صفحه چندزبانه در اینستاگرام و گنجاندن توضیحات و سوابق داخل پروفایل لینکدین و توییتر؛
  • اتصال درگاه پرداخت بین‌المللی یا ارز دیجیتال.

14. تولید محتوای آموزنده

جالب است بدانید سؤالات پزشکی و سلامتی مانند عوارض داروهای مختلف، علامت‌های بیماری و روش‌های درمانی، آمار جستجوی میلیونی دارند. شما به عنوان یک پزشک، این فرصت را دارید که با تولید محتوای تخصصی در قالب مقاله، اینفوگرافی و ویدیو، پاسخگوی سؤالات کاربران باشید و به آنها آگاهی بدهید. هرچه کیفیت محتوای شما بالاتر باشد، شانس اینکه کاربر درباره شما کنجکاو شود و نهایتاً تصمیم بگیرد به شما مراجعه کند بیشتر خواهد شد.

این ترفند برای جذب بیمار کلینیک و مطب پس از راه اندازی، منحصر به تولید محتوا نمی‌شود. پیگیر کامنت‌ها و سؤالات مخاطبان باشید، پاسخ بدهید و افراد را تشویق کنید تا برای معاینه و تشخیص دقیق‌تر به کلینیک مراجعه کنند. حضور شخص پزشک در فضای آنلاین، تصویر ذهنی بهتری به وجود خواهد آورد و پتانسیل جذب اعتماد را افزایش خواهد داد.

فرصت بازاریابی برای مطب ندارم، چه کار کنم؟!

این سؤالی است که احتمالاً با مشاهده هر مورد از لیست روش‌های افزایش مشتریان مطب در ذهنتان پدیدار شده. نگرانید با حجم بالای مشغله، فرصت کافی برای بازاریابی نداشته باشید؟ تجربه‌ای در مدیریت سایت، بهینه سازی و تولید محتوا ندارید و نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ ما یک پیشنهاد عالی داریم تا با آرامش به خدمات درمانی بپردازید و در پس زمینه، امورات بازاریابی شما نیز انجام شوند و بیماران جدید را به سمت کلینیک شما سرازیر کنند.

تیم دیجیتال مارکتینگ نجوانت، تمام تجربه و تخصصی که طی 10 سال فعالیتش در عرصه طراحی سایت اختصاصی در زمینه پزشکی و بهینه سازی سایت، بازاریابی آنلاین و آفلاین، تولید محتوای تخصصی و تبلیغات کسب کرده است را برای جذب بیماران جدید به کلینیک شما به کار خواهد گرفت. کافیست نگاهی به پورتفولیوی این تیم بیندازید تا سایت‌هایی که همراه نجوانت از روزی ده، بیست بازدید به رتبه اول گوگل و ورودی روزانه بالای 100 هزار کاربر رسیده‌اند را ببینید. اما وقتی می‌گوییم «تخصص»، انتظار چه چیزی را باید داشته باشید؟

بخشی از خدمات نجوانت، شامل موارد زیر خواهد بود:

  • طراحی سایت پزشکی با تجربه کاربری درجه یک و مطابق با استانداردهای بین المللی دیزاین و دریافت مجوز فعالیت آنلاین برای شما؛
  • تجهیز سایت به ویژگی‌هایی از جمله نمایش سوابق فعالیت و لوکیشن مطب روی گوگل مپ، طراحی سایت نوبت دهی و ویزیت آنلاین، اتصال درگاه پرداخت و امکان ساخت پنل کاربری برای هر بیمار؛
  • بهینه سازی سایت (سئو) و پدیدار شدن سایت شما در صفحه اول و بین نتایج 1 تا 3 گوگل؛
  • تولید محتوای تخصصی برای سایت، شبکه‌های و وبلاگ؛
  • مدیریت شبکه‌های اجتماعی شما (از اینستاگرام گرفته تا لینکدین)، تولید پست‌ها و استوری‌های کاربرپسند، تعامل با کاربران و پاسخگویی به دایرکت‌ها؛
  • و صدها خدمت دیگر!

کارشناسان نجوانت هنر طراحی و بهینه سازی سایت را با دانش بازاریابی و مردم شناسی درهم می‌آمیزند تا بیماران را بدون اینکه خود متوجه شوند، به سوی مراجعه به شما سوق بدهند. با خیال راحت اجرای تمام ترفندهایی که در لیست راه‌های بازاریابی برای مطب بررسی کردیم را به این تیم بسپارید. در کمتر از 6 ماه، در مطب شما جای سوزن انداختن نخواهد بود.

جمع بندی

توضیح راه‌های بازاریابی برای مطب کاری ندارد، مهم اینجاست که شما برای اجرای آنها چه حرکتی می‌زنید و چقدر موفق عمل می‌کنید. در این مقاله، 14 روش برای جذب بیمار را بررسی کردیم که شانس جذب مراجع را حداقل 40 درصد افزایش می‌دهند.

اگر تجربه کمی در مدیکال مارکتینگ دارید، پیشنهاد می‎‌کنیم در زمان و هزینه‌تان ریسک نکنید و کار را به کاردان بسپارید! تیم دیجیتال مارکتینگ نجوانت علاوه بر راه‌های بازاریابی برای مطب که در لیست امروز بررسی کردیم، ترفندهای منحصر به فرد دیگری هم در آستین دارد که هریک در نوع خود، بهترین روش جذب بیمار به سایت کلینیک شما خواهد بود.

هر لحظه‌ای که در اجرای استراتژی‌ها و روش‌های افزایش مشتریان مطب درنگ کنید، در حقیقت دارید درآمد از دست می‌دهید! همین امروز با آژانس نجوانت تماس بگیرید، هدفی که قصد دارید تا پایان سال به آن برسید را با کارشناسان پشتیبانی درمیان بگذارید تا بهترین ترفندهای بازاریابی را تحویل بگیرید، شاهد افزایش چندبرابری تعداد مراجعین باشید و نقش پررنگ‌تری در خدمت رسانی به هم‎‌نوعان ایفا کنید.

نظرات: 0 مشاهده