آموکسی سیلین ، عوارض ، تداخل - Amoxicillin
آموکسی سیلین نوعی آنتی بیوتیک از دسته پنی سیلین است که برای بیماری ها و عفونت های باکتریایی تجویز می شود . بیماری های عفونی مانند : عفونت لوزه ، برونشیت ، عفونت گوش ، عفونت گلو ، عفونت پوست ، عفونت ادرار و ... / همچنین از آموکسی سیلین همراه با کلاریترومایسین برای درمان زخم معده به علت عفونت هلیکوباکتر پیلوری استفاده می شود. همراه این دو دارو برای درمان زخم معده ، داروی لانزوپرازول برای کنترل ترشح اسید معده تجویز میشود .
آموکسیسیلین ؛ نحوه مصرف این دارو
در صورتی که به آموکسیسیلین و یا هرگونه از آنتی بیوتیک های مشابه حساسیت دارید نباید از این دارو استفاده کنید . داروهای مشابهی مانند : آمپی سیلین ، دیکلوکساسیلین ، اگزاسیلین ، پنی سیلین و ... قبل از تجویز آموکسی سیلین تمام داروهای مصرفی خود و همچنین حساسیت های دارویی خود را به پزشک اطلاع دهید . در صورتی که به این بیماری ها مبتلا هستید به پزشک خود اطلاع دهید : آسم ، اختلال کبد ، بیماری های کلیه ، مشکل در لخته شدن خون و دیابت و ... آموکسی سیلین می تواند تاثیر قرص های کنترل قند و دیابت را کاهش دهد .
همچنین آموکسی سیلین میتواند تاثر داروهای پیشگیری از بارداری را کاهش داده و موجب بارداری و حاملگی های ناخواسته شود . در دوره مصرف آموکسی سیلین از روش های دیگر بارداری نیز استفاده کنید . مانند استفاده از کاندوم . با مصرف Amoxicillin ممکن است علائم بیماری شما بهبود یابد ، ولی شما باید تا پایان دوره درمان که توسط پزشک تعیین میشود ، مصرف این دارو را ادامه دهید . آموکسی سیلین برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بی تاثیر است و نباید مورد استفاده قرار گیرد . داروهای انتی بیوتیک ممکن است باعث اسهال شوند .
در صورتی که در زمان مصرف آموکسی سیلین دچار اسهال خونی شدید ، به پزشک اطلاع دهید . همچنین مصرف Amoxicillin میتواند باعث تغییر رنگ ادرار و تیره تر شدن رنگ ادرار شود . کاهش میزان ادرار و احساس سوزش و درد در زمان ادرار کردن ، دور از انتظار نیست . در صورتی که خون در ادرار مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید .
مصرف آموکسی سیلین در دوران بارداری
به نظر نمی رسد مصرف این دارو در دوران بارداری برای جنین مضر باشد ، در هرصورت قبل از مصرف آموکسی سیلین در دوران حاملگی حتما باید با پزشک خود مشورت نمایید .
مصرف آموکسی سیلین در دوران شیردهی
این دارو از طریق شیر مادر به بدن نوزاد منتقل می شود . در زمان شیردهی ، قبل از مصرف آموکسی سیلین به پزشک خود اطلاع دهید .
نحوه مصرف آموکسی سیلین
این دارو را می توان در محیط خانه و یا بخچال نگهداری کرد ولی از یخ زدگی دارو باید جلوگیری کنید .
در صورت فراموش کردن مصرف آموکسی سیلین چه کنم ؟
در صورتی که مصرف یک دوز از دارو را فراموش کرده اید ، به محض یاداوری ، داروی خود را مصرف کنید . اگر به زمان مصرف بعد نزدیک هستید ، دوز فراموش شده را رها کنید .
در صورت مصرف بیش از حد آموکسی سیلین چه می شود ؟
در صورتی که به اشتباه و یا به قصد خودکشی با آموکسی سیلین ، مقدار زیادی از این دارو مصرف کرده اید ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید . مصرف بیش از اندازه این دارو باعث مسمومیت کشنده شده و عوارض جانبی بدی در پی دارد .
عوارض مصرف آموکسی سیلین
این دارو مانند سایر داروها میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد . شما ممکن است هیچکدام از این عوارض را تجربه نکنید و یا چند عارضه به صورت همزمان در شما بروز کند . در صورتی که با مصرف آموکسی سیلین هرگونه نشانه ای از حساسیت و آلرژی مشاهده کردید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . علائمی مانند : خارش و قرمز شدن چشم ها ، تورم زبان و لب ، خشک شدن دهان و گلو ، تنگی نفس ، سرفه ، عطسه ، آبریزش بینی و ...
سایر عوارض جانبی آموکسی سیلین عبارتنداز :
- اسهال و دردشکم
- متورم شدن لثه ها / زخم های دردناک در دهان / برفک / مشکل در هنگام قورت دادن غذا / مشکل بلع غذا و آب
- علائمی شبیه به علائم آنفولانزا و سرماخوردگی / آبریزش بینی / خشکی و خارش گلو / سرفه و عطسه
- گزگز کردن و سوزش دست و پا / مومور شدن / سوزن سوزن شدن
- کبود شدن آسان پوست / خونریزی آسان زیر پوستی / حساسیت به لمس
- درد مفاصل / تورم فدد لنفاوی / خارش /
- کم شدن ادرار ، تغییر رنگ ادرار ، سوزش ادرار / درد هنگام دفع ادرار / بوی زیاد ادرار
- زردی و رنگ پریده گی پوست / زرد شدن چشم / جوش /آکنه / بثورات پوستی
- درد معده / حالت تهوع / استفراغ / سوزش سر دل
- خارش واژن / ترشحات بد بو از واژرن / خارج شدن ترشحات پنیری از واژن
- خون ریزی از بینی / افزایش ضربان قلب
- از دست دادن اشتها / لاغری / گیجی
- تغییر رنگ دندان به قهوه ای و زرد
اشکال دارویی آموکسی سیلین
آموکسی سیلین تریهیدرات به صورت کپسول، قرص، شربت و سوسپانسیون موجود است. همچنین نمک سدیم آن جهت تجویز به صورت تزریق داخل رگی تولید شدهاست. برخی از گونههای باکتریایی با تولید بتالاکتاماز به آموکسی سیلین مقاوم میشوند. برای غلبه بر گونههای تولیدکننده بتالاکتاماز، از کوآموکسیکلاو استفاده میشود که همراه با آموکسی سیلین مصرف میشود.