یکتا

مشکل نعوظ و سفت نشدن آلت مرد - دلایل - درمان

اختلال و مشکل در نعوظ به این معنی است که آلت مرد در زمان زناشویی سفت نمی شود و یا در زمان رابطه زناشویی ، قبل از ارضا شدن ، سفتی خود را از دست داده و شل می شود . به صورتی که ادامه رابطه زناشویی عملا غیر ممکن شود . تقریبا تمام مردان بالغ در طول زندگی خود دچار این مشکل می شوند که در بیشتر مواقع گذرا بوده و خودبخود درمان می شود . در صورتی که این مشکل زمان طولانی ادامه داشته باشد به آن اختلال نعوظ یا (ED) گفته میشود . نتیجه تصویری برای نداشتن نعوظ  

دلایل اختلال و مشکل در نعوظ

برای ایجاد نعوظ و سفت شدن آلت تناسلی در مردان ، مغز ، اعصاب ، هورمون ها و عروق خونی باید هماهنگ باهم فعال شوند. اگر هر کدام از این بخش ها دچار کوچکترین مشکلی شود ، نعوظ به صورت کامل اتفاق نمی افتد و یا در طول رابطه جنسی از بین میرود .

دلایلی که ممکن است باعث ایجاد مشکل نعوظ و سفت نشدن آلت در مردان شود :

  • بیماری دیابت و مرض قند
  • مشکلات قلبی و عروقی
  • مشکلات تیروئید
  • مسدود شدن رگ ها و شریانها
  • افسردگی
  • اختلالات عصبی مانند پارکینسون

داروهایی که ممکن است باعث مشکلات نعوظ و سفت نشدن آلت شود :

  •  داروهای ضد افسردگی
  • داروهای فشارخون
  • داروهای قلب مانند دیگوکسین
  • انواع قرص خواب
  • داروهای مسکن
  • برخی از داروهای زخم معده
سایر عواملی که باعث مشکلات نعوظ میشوند :
  •  کاهش سطح تستوسترون بدن که علاوه بر اینکه میتواند باعث عدم نعوظ شود ، میل جنسی مرد را نیز کاهش میدهد.
  • آسیب های عصبی در اثر جراحی پروستات
  • مصرف مواد مخدر و نیکوتین و کوکائین
  • مصرف الکل
  • آسیب نخاعی

عوامل روانی که ممکن است باعث عدم نعوظ و مشکل سفت نشدن آلت مرد شوند :

  •  رابطه احساسی بسیار ضعیف با شریک جنسی و همسر
  • احساس شک و ترید
  • سابقه خیانت همسر یا شریک جنسی
  • استرس
  • ترس
  • نگرانی از نظر جنسی ، برای مثال : شوهر فکر کند که آلت کوچکی دارد و قادر به ارضا کردن همسر خود نیست
توجه : در صورتی که در طول شب و یا در زمان بیدار شدن از خواب نعوظ دارید ، به احتمال زیاد مشکل شما روانی است و جسمانی و فیزیکی نمیباشد
  برای کشف دلیل مشکل نعوظ ، پزشک شما این موارد را بررسی خواهد کرد : آیا شما فشار خون بالایی دارید و داروهایی فشار خون مصرف میکنید ؟ شما دچار نداشتن نعوظ هستید و یا فقط نمی توانید نعوظ خود را در طول رابطه جنسی حذف کنید ؟ بعد از چند دقیقه نعوظ شما از بین می رود ؟ آیا معتاد هستید و یا سابقه اعتیاد دارید ؟ چه داروهای مسکنی مصرف می کنید ؟ مشکلات روانی دارید ؟ آیا افسرده هستید و یا اضطراب و استرس دارید ؟ آیا همسر خود را دوست دارید ؟ آیا همسر شما به شما خیانت کرده است و شما هنوز از این بابت عصبانی و سرخورده هستید ؟ پزشک شما ممکن است آزمایشاتی برای تشخیص دقیقتر برای شما تجویز کند . مانند‌:
  •  آزمایش ادرار و آزمایش خون برای تشخیص ابتلا به دیابت ، مشکلات قلبی ، کلسترول بالا ، سطح پایین تستوسترون و ...
  • سونوگرافی آلت تناسلی برای بررسی مشکلات جریان خون در آلت
  • تست روانشناسی برای تشخیص اینکه آیا شما مشکلات روانی یا افسردگی دارید یا نه

درمان اختلال و مشکل نعوذ و سفت نشدن آلت

درمان مشکل نعوذ بستگی به دلیل بیماری شما دارد . در بسیاری از موارد تغییر سبک زندگی می تواند مشکل نعوظ را حل کند . برای مثال : استفاده از یک رژیم غذایی سالم و کم کلسترول و دوری از قند و شکر ، شروع فعالیت های ورزشی ، کم کردن وزن و داشتن خواب مناسب می تواند تا حد زیادی مشکلات نعوظ و سفت نشدن آلت را رفع کند . تصویر مرتبط در صورتی که با تغییر سبک زندگی مشکل نعوظ شما حل نشود معمولا پزشک داروهایی برای درمان نعوظ تجویز می کند . داروهایی مانند قرص ویاگرا یا سیلدنافیل و تادالافیل . این داروها معمولا 30 دقیقه الی یک ساعت قبل از رابطه جنسی مصرف می شوند و نباید بیشتر از روزی یکبار مصرف شود . در مواردی پزشک توسط سوزن های بسیار کوچک ، دارویی به آلت تناسلی و مجرای ادرار شما تزریق می کند تا جریان خون را بهبود بخشد . این تزریق دارو به آلت تناسلی معمولا درد ندارد .یا ممکن است پزشک قرار دادن ایمپلنت در آلت تناسلی  را برای شما تجویز کند که توط عمل جراحی قابل انجام است . دستگاه های وکیوم و خلاء نیز یکی از روش های افزایش جریان خون در آلت و نعوظ آلت میباشند . توجه داشته باشید که دستگاههای وکیوم برای افزایش جریان خون در آلت و سفت شدن آلت مورد استفاده قرار می گیرند و نه بزرگتر کردن آلت تناسلی مرد . اگر سطح تستوسترون بدن شما کم باشد پزشک داروهایی برای افزایش تستوسترون برای شما تجویز خواهد کرد که معمولا به صورت تزریقی خواهند بود . در صورتی که برای شما قرص ویاگرا یا سیلدنافیل و تادالافیل تجویز شده است ، تمام داروهای مصرف خود را به پزشک توضیح دهید . این داروها ممکن است با برخی از داروهای دیگر تداخل داشته و خطرناک باشند . برای مثال اگر شما از داروی نیتروگلیسیرین استفاده می کنید نباید قرص ویاگرا یا سیلدنافیل و تادالافیل مصرف کنید . همچنین در صورتی که هر یک از مشکلات زیر را دارید ، قبل از مصرف داروهای درمان نعوظ ، با پزشک خود مشورت کنید :
  •  سابقه حمله قلبی و یا بیماری های قلبی و عروقی
  • سابقه سکته مغزی
  • نارسایی شدید قلبی
  • فشارخون بالا
  • دیابت
  • فشارخون بسیار پایین

برای درمان مشکل نعوظ توصیه میشود :

1 - سیگار و مواد مخدر را ترک کنید 2 - حتما تحرک کافی داشته باشید و ورزش کنید 3 - از غذاهای پرچرب و ناسالم دوری کنید 4 - اگر دیابت دارید ، بیماری خود را تحت کنترل بگیرید 5 - وزن خود را کم کنید 6 - با شریک زندگی خود صحبت کنید و خواسته های خود را درباره رابطه جنسی با او مطرح کنید

توجه : این مطلب در تاریخ 30 خرداد 98 با متن زیر بروزرسانی شده و تکمیل تر شده است .برخی از نکاتی که در ادامه مطلب اشاره خواهد شد ، در ابتدای مطلب نیز وجود دارند ولی بسیار تکمیل تر شده اند.

رایج ترین سوالات در مورد این مشکل :

اختلال نعوظ (ED) چیست؟

اختلال نعوظ (ED) به مشکلی گفته می شود که در آن مرد با وجود تحریک جنسی قادر به حفظ نعوظ نیست و یا در بین رابطه جنسی ناگهان نعوظ آلت خود را از دست می دهد.این مشکل مردانه معمولا بعد از سن 40 سالگی آغاز می شود ولی ممکن است در مردان جوان نیز مشاهده شود.

آیا مشکل نعوظ به معنی بی میلی جنسی است ؟

با وجود اینکه بی میلی جنسی می تواند باعث مشکل نعوظ شود ولی حالت برعکس همیشه صادق نیست. به این معنی که ممکن است مردی نیاز جنسی و میلی جنسی بالایی داشته باشد ولی نتواند در زمان رابطه جنسی ، نعوظ خود را حفظ کند. در این صورت معمولا یک مشکل و یا بیماری فیزیکی دیگر در میان است .

آیا کمبود تستوسترون می تواند باعث مشکل نعوظ شود ؟

کاهش سطح هورمون تستوسترون در بدن مردان همیشه نمی تواند باعث بروز این مشکل شود. در واقع تاثیر سطح هورمون تستوسترون بر روی نعوظ ، کمی پیچیده است.با وجود اینکه با افزایش سن و کاهش سطح هورمون تستوسترون در بدن مردان ، مشکل نعوظ بوجود می آید ولی ممکن است مردی سطح تستوسترون پایینی داشته باشد ولی مشکل نعوظ نداشته باشد .

چه کسانی دچار مشکل نعوظ می شوند ؟

مشکل نعوظ با افزایش سن بیشتر می شود. طبق مطالعات اخیر ، این مشکل در مردان بالا 40 سال 40 درصد و در مردان بالای 70 سال حدود 80 درصد است .تقریبا به ازای هر 15 سال افزایش سن ، 5 درصد احتمال مشکل نعوظ بیشتر می شود.

بیماری هایی که منجر به مشکلات نعوظ می شوند

بیماری های زیادی می توانند این مشکل مردانه را ایجاد کنند.برای مثال نیمی از مردانی که دچار دیابت هستند مشکل نعوظ نیز دارند.کنترل قند خون در سطح مناسب می تواند از این مشکل پیشگیری کند.سایر بیماری هایی که می تواند منجر به این مشکل شود عبارتند از :
  •  بیماری های قلبی و عروقی
  • آترواسکلروز یا تصلب شرایین
  • بیماری های کلیوی
  • مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس
همچنین شیوه زندگی نامناسب نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود.سیگار کشیدن ، مصرف الکل و چاقی می تواند گردش خون را در رگ ها دچار اختلال کند.کاهش جریان خون به آلت تناسلی می تواند باعث مشکل نعوظ شود.افراد سیگاری معمولا دو برابر بیشتر از سایرین دچار مشکلات نعوظ می شوند.

آیا پرتو درمانی می تواند باعث مشکل نعوظ شود ؟

پرتو درمانی برای درمان سرطان پروستات ، سرطان مثانه و ... می تواند به رگ های خونی نزدیک آلت تناسلی آسیب وارد کرده و باعث بروز مشکل نعوظ شود. گاهی اوقات این آسیب دائمی است .

مصرف چه داروهایی باعث مشکل نعوظ می شود ؟

بسیار از داروها می توانند باعث بروز مشکل نعوظ شوند.داروهای کنترل فشار خون مانند کاپتوپریل و آتنولول ، داروهای درمان افسردگی مانند سرترالین و فلوکستین ، داروهای آنتی هیستامین مانند لوراتادین و سیتریزین و بسیاری از داروهای دیگر .

استرس و اضطراب می تواند باعث مشکل نعوظ شود ؟

10 الی 20 درصد از موارد ابتلا به این مشکل مربوط به آسیب های روانی ، استرس ، اضطراب و افسردگی می باشد .همچنین اعتمادبنفس پایین در مسائل جنسی نیز می تواند منجر به این مشکل شود. برای مثال اگر همسر فرد از سایز آلت تناسلی او راضی نبوده و مدام انتقاد کند می تواند باعث کاهش اعتماد بنفس فرد شده و مشکل نعوظ ایجاد کند چرا که فرد احساس می کند به درستی قادر به ارضا کردن همسر خود نیست .

آیا دوچرخه سواری می تواند باعث مشکل نعوظ شود ؟

دوچرخه سواران به طرز عجیبی بیشتر از سایرین دچار مشکل نعوظ می شوند. صندلی دوچرخه می تواند باعث ایجاد فشار بر روی اعصاب آلت تناسلی شده  میزان تحریک پذیری جنسی فرد را کاهش دهد.برای جلوگیری از این مشکل ، صندلی های مخصوصی طراحی شده است که فشار کمتری به اعصاب آلت در ناحیه بین مقعد و بیضه های ایجاد می کند. برای تشخیص دلیل مشکل نعوظ ، چه آزمایشاتی لازم است؟
  1. آزمایش شمارش تعداد سلول های خون
  2. آزمایش سطح کلسترول
  3. آزمایش قند خون
  4. آزمایش عملکرد کبد
  5. آزمایش سطح تستوسترون
  6. و...

آیا مشکل نعوظ می تواند نشانه بیماری قلبی باشد ؟

مشکل نعوظ یکی از رایج ترین نشانه های بیماری قلبی است .حتی برخی از تحقیقات نشان داده اند که داشتن مشکل نعوظ می تواند یکی از نشانه های نزدیک بودن حمله قلبی و حتی سکته مغزی و شاید مرگ باشد !!! تمام مردانی که دچار این مشکل هستند معمولا از لحاظ داشتن بیماری قلبی مورد بررسی قرار می گیرند. البته این موضوع به این معنی نیست که «هر کسی که مشکل نعوظ دارد لزوما مشکل قلبی نیز خواهد داشت».

درمان داروی مشکل نعوظ

ویاگرا یکی از معروف ترین و رایج ترین داروهای درمان این مشکل است ولی داروهای جدیدتر و شاید بهتری نیز وجود دارند. در هر صورت باید توجه داشته باشید که این داروها معمولا برای کسانی که مشکل قلبی دارند می توانند مضر بوده و با عوارض جانبی ناخواسته ای همراه باشند به همین دلیل به هیچ عنوان نباید به صورت خودسرانه این داروها را مصرف کنید. قبل از مصرف هر نوع دارو برای درمان مشکل نعوظ ، حتما با پزشک خود مشورت کنید. برخی از داروهای درمان مشکل نعوظ عبارتند از :
  • سیالیس.
  • قرص واردنافیل (لویترا)
  • استاکسین (واردنافیل)
تمام این داروها با تاثیرگذاری بر روی میزان گردش خون می توانند خون رسانی به آلت را افزایش داده و باعث بهبود این مشکل شوند .ولی به همین دلیل می توانند با داروهای کنترل فشار خون و سایر داروهای قلبی تداخل ایجاد کنند. این داروها معمولا باید 30 الی 60 دقیقه قبل از رابطه جنسی مصرف شوند. ویاگرا را می توان حتی تا 36 ساعت قبل از رابطه جنسی نیز مصرف کرد.

تزریق دارو به آلت برای درمان مشکل نعوظ

داروهای تزریقی مخصوصی وجود دارند که با تزریق آنها به آلت تناسلی ، خون رسانی به آلت بهبود پیدا کرده و نعوظ یهبود پیدا می کند. همچنین داروهایی وجود دارند که به مجرای ادرار تزریق شده و در عرض 10 دقیقه نعوظ اتفاق می افتد.

درمان (ED) با دستگاه خلاء و پمپ های مکش

این دستگاه ها می توانند جایگزین خوبی برای داروهای شیمیایی باشند ..این دستگاه شامل یک سیلندر است که آلت تناسلی داخل این سیلندر قرار گرفته و سپس با استفاده از یک پمپ ، هوای داخل سیلندر تخلیه شده و مکش ایجاد می شود .این مکش ، خون را به داخل دستگاه تناسلی وارد کرده و باعث ایجاد نعوظ می شود. سپس برای جلوگیری از خروج خون از آلت ، یک باند پلاستیکی مخصوص به انتهای آلت بسته می شود.استفاده نادرست از این دستگاه می تواند باعث آسیب رسانی به رگ های آلت شود. همچنین از دستگاه مکش نباید با هدف بزرگ کردن آلت استفاده کنید.

عمل جراحی برای درمان مشکل نعوظ

اگر اختلال نعوظ به دلیل انسداد رگ خاصی باشد ، با استفاده از روش عمل جراحی می توان خون رسانی به آلت را به حالت طبیعی بازگرداند.معمولا این مشکل در افراد جوان رایج تر است و می تواند ناشی از آسیب رسیدن به ناحیه لگن باشد. این جراحی در افراد مسن به هیچ عنوان توصیه نمی شود و می تواند خطرناک باشد .

درمان مشکل نعوظ با ایمپلنت

یکی دیگر از روش های درمان این مشکل ، استفاده از ایمپلنت است .در این روش ، یک ایمپلنت بادی که دارای دو سیلندر است در داخل آلت قرار می گیرد. زمانی که مرد می خواهد رابطه جنسی را آغاز کند ، با استفاده از پمپی که در خارج از بدن قرار دارد (و شیبه پمپ های دستگاه فشار سنج دستی است) سیلندرهای داخل آلت را پر کرده و حالتی شبیه به نعوظ ایجاد می کند.
نظرات: 10 مشاهده