درد قاعدگی - روش های خانگی برای کاهش درد پریود
به دردهای قبل از قاعدگی و حین قاعدگی در اصطلاح پزشکی دیسمنوره گفته می شود . طبق گزارشات پزشکی ، بیش از نیمی از زنان در سراسر جهان از نوعی درد قاعدگی رنج می برند . در واقع دردها و گرفتگی های مربوط به قاعدگی ، عامل نیمی از مرخصی های زنان زیر 30 سال و غیبت از مدرسه در دختران محصل می باشد که به همین دلیل تحقیقات گسترده پزشکی برای کاهش دردهای دوران قاعدگی و پریود در جریان است .
در بسیاری از خانم ها علائم اولیه دردهای قاعدگی ، معمولا چند روز قبل از شروع خونریزی و پریود آغاز می شود و در طول دوره نیز ادامه دارد . این درد و گرفتگی ها نشانه طبیعی چرخه قاعدگی است و ناشی از خروج پوشش رحم می باشد . در صورتی که این درد و گرفتگی ها بسیار شدید و ناتوان کننده باشد معمولا پزشکان داروهای مسکن (otc) را توصیه می کنند .
با این حال بسیاری از زنان ترجیح می دهند از روش های طبیعی و خانگی برای کاهش درد دوران قاعدگی استفاده کنند . با وجود اینکه دیسمنوره به طور کلی خطرناک نیست ، در صورتی که علائم زیر را به صورت مداوم دارید ، بهتر است به پزشک مراجعه کنید :
- گرفتگی و درد شدید همراه با خونریزی بیش از حد و طولانی مدت
- اگر همراه با دوره قاعدگی دچار تب و لرز می شوید
- در صورتی که ضعف و سرگیجه شدید و مداوم دارید
رایج ترین علائم دیسمنوره عبارتند از :
- درد شکمی و کمر درد / احساس ناخوشایند در شکم / احساس فشار در شکم
- درد در کشاله ران / درد پشت / درد در پهلوها که به کمر گسترش میابد
- حالت تهوع و استفراغ / اسهال
- سردرد و سرگیجه / تحریک پذیری / زود عصبانی شدن
- و ...
دلایل درد شدید در دوران قاعدگی
با وجود اینکه داشتن درد در دوران قاعدگی طبیعی محسوب می شود و ناشی از انقباضات طبیعی رحم است ، ممکن است شرایط زیر نیز در بروز این درد دخیل باشند .
- فیبروئید رحم
- آدنومیوز
- بیماری التهابی لگن یا اختلال التهابی لگن (PID)
- تنگی دهانه رحم
- آندومتریوز
- وجود عفونت در دستگاه تناسلی
- استفاده از آی یو دی IUD جهت پیشگیری از بارداری
- کیست تخمدان
- حاملگی خارج از رحم
- و ...
احتمال داشتن قاعدگی های دردناک در شرایط زیر ممکن است بیشتر باشد
- اگر زیر 30 سال سن دارید
- اگر دیرتر از سن 12 سالگی ، اولین پریود خود را تجربه کرده اید
- در صورتی که سیکل قاعدگی نامنظم دارید
- اگر این درد در خانواده شما سابقه دارد
- در صورتی که تاکنون حامله نشده اید
- اگر تاکنون سابقه زایمان طبیعی نداشته اید
- در صورتی که سیگار یا قلیان می کشید ممکن است دچار قاعدگی دردناک شوید
- در صورتی که چاق هستید و اضافه وزن دارید
- اگر الکل مصرف می کنید
- در صورتی که قربانی تجاوز جنسی هستید
- و ...
درمان های رایج برای قاعدگی دردناک
در صورتی که دچار گرفتگی های شدید در دوران پریود هستید ، باید با پزشک متخصص مشورت کنید . پزشک برای رد کردن عوامل خطر زا یک معاینه کامل (از جمله معاینه لگن) انجام خواهد داد .در صورتی که تشخیص دهد اختلالی وجود دارد ، ممکن است برای شما سونوگرافی ، سی تی اسکن ، ام آر آی و یا لاپاراسکوپی تجویز کند .
درمان های رایج برای این اختلال معمولا استفاده از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن ، استامینوفن و ... و یا مصرف قرص های هورمونی ، استفاده از آی یو دی و ... می باشد .
روش های طبیعی و خانگی برای کاهش درد قاعدگی
-
کاهش درد قاعدگی ؛ کلسیم
تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف 1000 میلیگرم کلسیم در طول روز برای درمان دردهای قاعدگی مفید است . افزایش مصرف غذاها و خوراکی های حاوی کلسیم می تواند روش مناسبی برای کاهش درد پریود باشد . مانند : پنیر ، شیر طبیعی (که از حیوانی دوشیده شده باشد که به صورت طبیعی و دور از استرس تغذیه می کند) ، جگر ، لوبیا ، موز و...
-
تاثیر ویتامین D در کاهش درد پریود
تحقیقات نشان می دهد که حدود 90 درصد زنان در امریکا دچار کمبود ویتامین D هستند . پزشکان معتقدند مصرف 50/000 IU در هفته می تواند به طور قابل توجهی دردهای قاعدگی را تسکین دهد . البته توصیه می شود تا جایی که ممکن است سعی کنید ویتامین دی مورد نیاز بدن خود را از منابع طبیعی مانند نورخورشید ، ماهی ، قارچ و ... تامین کنید .
-
تاثیر ویتامین E در کاهش درد و گرفتگی دوران قاعدگی
این ویتامین محلول در چربی ، به دلیل داشتن نقش موثر در تعادل کلسترول و سلامت پوست و مو معروف است . محققان معتقد هستند که مصرف 500 واحد ویتامین E دو روز قبل از شروع پریود و سه روز در طول دوره ، می تواند تا حد زیادی از درد و گرفتگی دوران قاعدگی بکاهد . توجه داشته باشید که مصرف مکمل ویتامین E در شرایطی ممکن است برای شما مضر باشد .
مانند کسانی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین ، پلاویکس و آسپرین استفاده می کنند . یا کسانی که دچار بیماری قلبی ، مشکلات پروستات ، سرطان و ... هستند باید از مصرف مکمل های ویتامین E بدون اطلاع پزشک خودداری کنند . می تواند با مصرف خوراکی هایی مانند بادام ، اسفناج ، سیب زمینی ، و آووکادو و... مقداری از ویتامین ای مورد نیاز بدن خود را تامین کنید .
-
تاثیر ویتامین B در کاهش دردهای قاعدگی
کمبود ویتامین B6 می تواند باعث بروز علائمی مانند : PMS (درد قاعدگی) ، افسردگی ، اضطراب ، عصبانیت ، سردرگمی و درد و گرفتگی عضلات بدن شود . علاوه بر این ، ویتامین B1 می تواند برای کاهش درد قاعدگی مفید باشد . بهتر است این ویتامین از طریق تغذیه و منابع طبیعی دریافت شود .
-
نقش اسیدهای چرب امگا 3 در کاهش درد پریود
بدن ما قادر به تولید اسیدهای چرب امگا 3 نیست و ما باید از طریق تغذیه و مکمل ها ، نیاز بدن را تامین کنیم . طبق نتایج تحقیقات اخیر ، مصرف 1 الی 2 گرم اسید چرب امگا 3 می تواند به سلامت قلب ، مغز ، کاهش التهاب بدن و کاهش دردهای دوران قاعدگی کمک کند . یک قاشق غذاخوری روغن ماهی اصل و با کیفیت ، معمولا 4.5 گرم اسید چرب امگا 3 دارد . علاوه بر روغن ماهی ، با مصرف ماهی قزل آلا و خال مخالی ، گردو ،دانه های کتان و ... می تواند به صورت طبیعی نیاز بدن خود را تامین کنید .
-
ورزش های آبی
برای کاهش درهای دوران قاعدگی به طور کلی انجام ورزش منظم ، توصیه شده است . محققان اعتقاد دارند که شنا کردن و راه رفتن در آب به طور قابل توجهی می تواند علائم دیسمنوره را کاهش داده و به کاهش گرفتگی های عضلانی کمک کند . البته توجه داشته باشید که ورزش سنگین در دوران قاعدگی می تواند در برخی از زنان باعث افزایش درد شود و باید از فعالیت های سنگین در این دوران خودداری شود.
-
روغن های گیاهی برای کاهش درد قاعدگی
طبق گزارش مرکز پزشکی مریلند ، روغن کرچک می تواند درد ناشی از گرفتگی های عضلانی در دوران قاعدگی را کاهش دهد . شما می تواند روغن کرچک را مستقیما روی پوست شکم و کمر خود بمالید و روی آن را با پارچه بپوشانید . می توانید بر روی آن کمپرس آب گرم نیز قرار دهید
. برای دریافت نتیجه بیشتر می توانید کمی اسانس اسطوخودوس به روغن کرچک اضافه کنید .
تهیه و ترجمه اختصاصی/ pamuh.com ©