تاثیر روانپزشک بر درمان اختلالات روانی
در این مقاله بخشی از مطلب روانپزشک کیست و چه تفاوتی با روانشناس و روانکاو دارد که توسط دکتر ندا فرزانه دکتر اعصاب و روان (روانپزشک) نوشته شده است آوره شده، مشکلات و بیماریهای جسمی ما را به سرعت متوجه خود میکنند و باعث ایجاد رنج و درد در ما میشوند. بنابراین بلافاصله بعد از ایجاد مشکل در جسم، به پزشک مراجعه میکنیم و یا از طریق راهکارهای خانگی برای تسکین آنها تلاش میکنیم.
تاثیر روانپزشک بر درمان اختلالات روانی
خیلی از ما به جسم خود توجه داریم بی آن که بدانیم روان نیز از مهمترین بعدهای سلامت زندگی ماست. شاید کمتر کسی به این نکته توجه کند که مشکلات روانی میتواند به مرور بر جسم ما اثر بگذارد و فعالیتهای روزانهی ما را مختل کند.
روانپزشک، متخصص تشخیص و درمان بیماریهای روانی است. روانپزشک برای سنجش و درمان بیماریهای روانی آموزش میبیند. روانپزشک بیماران را از نظر اینکه آیا علائم آنها به علت بیماری فیزیکی، ترکیبی از بیماریهای جسمی و روانی یا فقط بیماری روانپزشکی است، ارزیابی میکند. روانپزشکان در بین تیم سلامت روان، تنها افرادی هستند که مرجعیت تجویز دارو برای درمان بیماریهای روانی را دارند.
بنابراین در کنار جسم، باید به روان خود نیز توجه کنیم تا جسم و روان سالمی داشتهباشیم. روان مانند جسم در هنگام اختلال و بیماری، مشکلات خود را به طور واضح بروز نمیدهد. اما به مرور زمان میتوانیم آن را در رفتار، عملکرد روزانه و حتی جسم فرد مشاهده کنیم. بنابراین شناخت بیماریهای روانی و در ارتباط بودن با یک روانپزشک ماهر از ضروریات زندگی انسان معاصر است.
آشنایی با روانپزشک
پزشک روانپزشک (اعصاب و روان) پزشک روانپزشک (اعصاب و روان) متخصصی است که در زمینهی سلامت روان مطالعه کردهاست و به بیماران آموزش میدهد تا با استفاده از روشهایی با اختلالات و مشکلات روانی مقابله کنند و آنها را درمان کنند یا تحت کنترل بگیرند. روانپزشکی یک تخصص است که لازمهی گرفتن آن داشتن پزشکی عمومی است. اگر با هر یک از اختلالات روانی مثل افسردگی، اضطراب و استرس و یا اختلالات پیچیدهتر که به معرفی آنها میپردازیم، دست و پنجه نرم میکنید، نیازمند مراجعه به روانپزشک هستید. شاید نام روانپزشک به شما این احساس را بدهد که دیوانه هستید و تمایل نداشتهباشید که به مطب روانپزشکی مراجعه کنید. اما این یک تصور اشتباه است و هر کسی در هر بازهای که دچار استرسها و تروماها میشود، ممکن است نیازمند به کمک دکتر متخصص اعصای و روان باشد.خدمات درمانی که روانپزشک ارائه میکند
بعضی از رایج ترین اختلالات و بیماریهای مربوط به حوزه تخصص روانپزشکی که می تواند به دست بهترین دکتر اعصاب و روان درمان شود به شرح زیر است: اسکیزوفرنی، اسکیزوئید، اسکیزوافکتیو، افسردگی ، بای پلار(دوقطبی)، اختلالات خوردن، اختلالات جنسی، اضطراب، هذیان، توهم، خشم، اعتیاد، جنون، خودکشی، وسواس، اختلالات حافظه، اختلالات یادگیری، اختلالات تمرکز، اختلالات خواب، اوتیسم ، ناتوانی ذهنی همان طور که پیشتر گفتهشد، روانپزشک به بررسی الگوهای رفتاری، شناختی و ذهنی بیمار میپردازد. بنابراین اگر بیمار دچار مشکل و یا اختلال روانی باشد، با بررسی ویژگیها و الگوهای رفتاری بیمار، به درمان آن میپردازد و راهکارهای کنترل اختلال را به بیمار ارائه میدهد. خدماتی که یک روانپزشک ارائه میدهد شامل موارد زیر هستند؛- بررسی و درمان مشکلات ذهنی و روانی مثل افسردگی، اضطراب، استرس و فوبیا
- توانبخشی و بازگردانی توانایی فرد در مقابله و سازش با بیماریهای مزمن و ناتوانکننده
- پیدا کردن و تشخیص دادن مشکلات و آسیبهایی که باعث بروز برخی از رفتارهای ناهنجار در بیمار شدهاست
- درمان و کنترل بیماریهای مغزی، ناتوان کننده و تحلیلبرنده
- برطرف کردن احساس و توهم درد داشتن
- مدیریت بحرانهای روانی در بیماریهای کشنده و جانفرسا
- بررسی عملکردهای شناختی و رفتاری
- درمان و کنترل رفتارهای جامعهستیز و بررسی رفتاری افراد مجرم
- درمان اعتیاد و سوء مصرف مواد
- بررسی سلامت روان مجرمانی که درگیر دادگاه و مسائل قانونی هستند
- بررسی مشکلات روابط زن و شوهر و خانوادهها
انواع بیماریهایی که روانپزشک درمان میکند
برخی از بیماریها و اختلالات روانی که روانپزشک به درمان و یا کنترل آنها کمک میکند عبارتاند از؛- افسردگی
- اضطراب
- استرس
- تروما و آسیب جسمی و یا روحی
- غم و رنج سنگین مانند از دستدادن عزیزان
- استرسهای بعد از جداشدن پدر و مادر
- اعتیاد
- اختلالات خوردن (پرخوری استرسی، آنورکسیا نرووزا و بسیاری اختلالات دیگر)
- سندرم استرس بعد از تروما PTSD
- اختلال وسواس (OCD)
- اختلالات شخصیتی (مثل دوقطبی، اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت مرزی و بسیاری موارد دیگر)