یکتا

برای طبیعت گردی به قشم برویم یا شیراز؟

برای طبیعت گردی به قشم برویم یا شیراز؟

اگر به طبیعت گردی علاقه دارید، احتمالا می‌دانید که طبیعت جزیره قشم بکر و دست‌نخورده است و طبیعت شیراز سبز و پر آب. اگر قرار است فقط یکی از این دو را برای طبیعت گردی انتخاب کنید، بهتر است خود شما تصمیم بگیرید. هم تور ارزان قشم را در برنامه‌ آژانس‌‌های گردشگری پیدا می‌کنید و هم شیراز. ما نقاط مناسب طبیعت گردی و کمپینگ قشم و شیراز را برای شما پیدا کرده‌ایم؛ آنها را به شما معرفی می‌کنیم و تصمیم‌گیری را به عهده خودتان می‌گذاریم

نقاط طبیعت گردی شیراز

طبیعت شیراز سبز است، در خود شهر باغ‌های زیادی هستند که از جاذبه‌های توریستی محسوب می‌شوند، در سطح شهر هم باغ‌های زیادی به چشم می‌خورد. وقتی خود شهر اینقدر سبز و زیباست، طبیعت اطراف آن چه چیزی در چنته دارد؟ با این همه زیبایی، تور هوایی شیراز ایده خوبی به‌نظر می‌رسد. سایت‌های طبیعت گردی اطراف شیراز بسیار زیادند و ما تنها چند تا از آنها را به شما معرفی می‌کنیم، اما تعداد بیشتری را برایتان نام می‌بریم:

  • دشت ارژن
  • دریاچه هفت برم
  • دریاچه مهارلو
  • تنگه هایقر
  • آبشار دشتک
  • آبشار مارگون
  • دریاچه سد درودزن
  • تنگه دم اسب
  • تنگه بستانک
  • تنگه تیزاب
  • دره تنگ براق
  • آبشار فدامی
  • آبشار مروارید خفر

دشت ارژن

یکی از پرطرفدارترین سایت‌های طبیعت گردی در سطح ایران، دشت ارژن است. دشت ارژن در 80 کیلومتری شیراز، در جاده شیراز-کازرون واقع شده و طبیعتی سرسبز دارد. دریاچه آب شیرین، تالاب و آبشار هم به زیبایی‌های آن می‌افزایند و واقعا ارزش دیدن دارند. اگر در اردیبهشت ماه به این دشت سر بزنید، لاله‌های واژگون هم به این تصویر اضافه می‌شوند.

دریاچه هفت برم

یکی دیگر از سایت‌های طبیعت گردی شیراز دریاچه هفت برم در 55 کیلومتری شیراز، در شهرستان ممسنی قرار دارد. دریاچه هفت برم درواقع دریاچه‌های هفت برم است! یک آبگیر دائمی و سه آبگیر فصلی. این دریاچه هم از جاذبه‌های طبیعی استان فارس و شیراز است و طرفداران پروپا قرصی دارد.

تنگه هایقر

تنگه هایقر در جنوب شهرستان فیروزآباد و در فاصله 140 کیلومتری شیراز قرار گرفته. دره‌ای به عمق 450 متر که یک رودخانه در اعماق آن جریان دارد. طبیعتش کوهستانی است و با وجود اینکه در استان فارس قرار گرفته هوای بسیار خنکی دارد.

تنگه هایقر

دریاچه مهارلو

اگر طبیعت گردی از علایق جدی شما باشد، حتما اسم دریاچه مهارلو به گوشتان خورده. دریاچه مهارلو هم یک دریاچه فصلی است که در فصل تابستان خشک و در فصل پاییز دوباره پرآب می‌شود. اما آنچه این دریاچه را از هر دریاچه دیگری که دیده‌اید متمایز می‌کند، رنگ صورتی آب است. تپه‌های نمکی هم در اطراف دریاچه به چشم می‌خورند. دریاچه مهارلو در جنوب شرقی شیراز، در جاده شیراز-فسا واقع شده.

آبشار دشتک

این آبشار در 110 کیلومتری شیراز و در استان هرمزگان قرار دارد اما در تورهای طبیعت گردی شیراز هم جا خوش کرده. در نزدیکی آبشار یک آسیاب قدیمی وجود دارد که از آثار تاریخی هرمزگان است. این یعنی یک تیر و دو نشان، طبیعت گردی و بازدید از آثار تاریخی.

دریاچه سد درودزن

دریاچه سد درودزن در 120 کیلومتری شیراز و اطراف مرودشت واقع شده. سد درودزن روی رودخانه کر ساخته شده و بسیار قدیمی است. آنقدر قدیمی که به دوران هخامنشیان برمی‌گردد. اگر برای طبیعت گردی اینجا را انتخاب کنید، باز هم با یک تیر دو نشان زده‌اید.

نقاط طبیعت گردی قشم

جزیره قشم بزرگ‌ترین جزیره ایران است و بخش اعظم آن طبیعتی بکر و دست‌نخورده دارد. می‌توانید جزایر اطراف آن را هم به‌عنوان نقاط طبیعت گردی در نظر بگیرید، مثل جزیره هنگام و جزیره هرمز. اما خود این جزایر طبیعت خودشان را دارند و سایت‌های طبیعت گردی زیادی آنجا پیدا می‌کنید.

دره ستارگان

احتمالا نام این دره را شنیده‌اید. ترکیبی از کوه و دره و صخره که مردم محلی معتقدند در اثر برخورد یک ستاره به وجود آمده.

تنگه چاهکوه

تنگه چاهکوه خودش خودش را معرفی می‌کند: ترکیبی از چاه و کوه! مجموعه‌ای از چاه‌های کوچک و بزرگ که بین کوه و صخره قرار گرفته‌اند، تنگه چاهکوه را تشکیل داده‌اند.

جزیره ناز

جزیره ناز درواقع تنها از چند صخره تشکیل شده. جزر و مد نقش اساسی در شرایط جزیره دارد. زمانی که آب پایین می‌رود، مسیری از ساحل به این جزیره باز می‌شود و با بالا آمدن آب دریا بخش زیادی از آن به زیر آب فرو می‌رود. هر جزر یا مد حدود 6 ساعت طول می‌کشد. تقریبا 3 ساعت بعد از شروع جزر، مسیر باریک بین قشم و این جزیره پدیدار می‌شود. در موقع مد هم تا 1 ساعت فرصت دارید که از جزیره بازگردید، وگرنه همانجا ماندگار می‌شوید تا آب دوباره پایین بیاید. این یعنی یک بازه 4 ساعته برای بازدید از این جزیره فرصت هست. این جزیره یکی از سایت‌های ژئوپارک قشم است.

جزیره ناز

دره تندیس‌ها

دره تندیس‌ها هم طبیعتی شبیه به دره ستارگان دارد. صخره‌های بلند که به مرور فرسایش پیدا کرده‌اند و به شکل فعلی درآمده‌اند. این دره هزاران سال پیش، زیر آب قرار داشته و هنوز صدف‌هایی از آن دوره در دره به چشم می‌خورد.

غار نمکدان

در جنوب غربی جزیره قشم غار نمکدان واقع شده. قندیل‌ها و لایه‌های نمک در طول زمان شکل‌های متفاوتی به خود گرفته‌اند و حالا به این شکل در آمده‌اند. به غار نمکدان ،غار نمکی هم گفته می‌شود.

جنگل حرا

جنگل حرا یکی از جالب‌ترین پدیده‌های طبیعی است که در این جزیره وجود دارد. با بالا آمدن آب دریا درختان به زیر آب می‌روند و با پایین آمدن آب دوباره ظاهر می‌شوند. این درختان به شوری آب مقاوم هستند و اصلا در آب شور رشد کرده‌اند. زمانی که سطح آب پایین است رفت‌وآمد پرندگان مختلف مثل فلامینگو هم به این تصویر اضافه می‌شود.

شیراز یا قشم؟

حالا که با طبیعت قشم و شیراز و سایت‌های طبیعت گردی آنها آشنا شده‌اید، می‌توانید راحت‌تر تصمیم‌گیری کنید. شاید هم مثل ما تصمیم‌گیری برایتان سخت شده باشد. نمی‌شود از هیچ‌کدام این نقاط دست کشید و یکی را انتخاب کرد. برای همین در فرصت مناسب تور طبیعت گردی شیراز و در فرصت بعدی تور قشم را برگزار می‌کنیم تا در حق هیچ‌کدام اجحاف نکرده باشیم. شما کدام تور را انتخاب می‌کنید؟

نظرات: 0 مشاهده