یکتا

انواع ناودانی و کاربرد های آن در صنعت ساخت و ساز

انواع ناودانی

پروفیل‌های ناودانی، به‌عنوان یکی از اجزاء کلیدی در صنایع ساختمان‌سازی شناخته شده‌اند و دارای مقطعی باز هستند. ناودانی با یک بخش جان که به صورت افقی قرار دارد و دو بال که به صورت عمودی هستند، تولید می‌شود.

ناودانی‌ها بر اساس معیارهایی نظیر وزن، روش تولید، کاربردها، مواد اولیه و ظاهر در دسته‌بندی‌های گوناگونی قرار می‌گیرند. همچنین به‌طور کلی، قیمت ناودانی به نوع ساخت و شکل ظاهری آن بستگی دارد. در این مطلب، ضمن توضیح این دسته‌بندی‌ها، با کاربرد‌های ناودانی در صنعت ساخت و ساز نیز آشنا خواهید شد.

کاربرد انواع ناودانی

انواع ناودانی

به طور کلی، ناودانی‌ها در سازه‌های مختلف، بر اساس شکل ظاهری و فرآیند تولید آن‌ها در دسته‌بندی‌های گوناگون قرار می‌گیرند؛ در صورتی که بخواهیم این قطعه فولادی را از نظر فرآیند تولید مورد بررسی قرار دهیم، به دسته‌های زیر می‌پردازیم:

  • ناودانی نورد شده

فرآیند تولید ناودانی نورد شده به این ترتیب است که شمش خام پس از گرم شدن، از بین غلتک‌هایی که به نورد معروف هستند، عبور داده می‌شود؛ سپس بسته به اندازه غلتک‌ها، ناودانی‌ها نیز با همان اندازه از خط تولید خارج خواهند شد.

  • ناودانی پرسی

ناودانی پرسی، همان‌طور که از نام آن پیداست، با استفاده از پرس کردن ورق‌های فولادی به طول 6 متر تولید می‌شود. این نوع ناودانی‌ها در اندازه‌های متفاوت، بنا به خواسته مشتریان تهیه خواهند شد.

ناودانی پرسی، با توجه به ورقی که از آن ساخته می‌شود، در صنایع متفاوتی کاربرد دارد. از این نوع ناودانی‌ها، به‌خصوص جهت ساخت لبه‌هایی که نیاز به صافی دارند، در ساختمان‌سازی استفاده خواهد شد.

با توجه به مطالب ارائه‌شده در مورد روند ساخت ناودانی‌ها، این محصولات را می‌توان بر اساس شکل ظاهری‌شان نیز طبقه‌بندی کرد که در ادامه به مهم‌ترین آنها اشاره کرده‌ایم:

  • معمولی

این نوع از ناودانی در بخش‌های مختلف ساخت‌وساز و صنعتی کاربرد دارد. ناودانی‌های معمولی در اندازه‌های گوناگونی از 8 تا 16 متغیر هستند و ارتفاع آن‌ها از 30 میلی‌متر آغاز و تا 400 میلی‌متر امتداد می‌یابد که این ابعاد بسته به نیازهای مشتریان تعیین می‌شوند.

  • مشبک

این نوع ناودانی از ورق‌های گالوانیزه ساخته شده‌اند و دارای سوراخ‌هایی برای نصب پیچ و مهره در موارد نیاز است.

  • سبک

این دسته از ناودانی‌ها، به دلیل وزنی که کمتر از حد معمول تعریف‌شده در جدول اشتال دارند، سبک نامیده می‌شوند.

  • سنگین

ابعاد و وزن این نوع قطعات، با مشخصات استاندارد جدول اشتال برابر است و در تعدادی از کارخانه‌های داخلی و همچنین در برخی کشورهای اروپایی تولید می‌شود.

کاربرد انواع ناودانی در ساخت و ساز

کاربردهای ناودانی در صنعت ساخت و ساز

همان‌گونه که ذکر شد، می‌توان انواع مختلف ناودانی را از بازار آهن تهیه کرد و هر کدام از آن‌ها را در نقطه‌ای از ساختمان به‌کار برد. ناودانی‌ها به‌طور کلی از لحاظ ظاهری و کارایی، در دو دسته‌بندی U و C تقسیم‌بندی خواهند شد.

ساختار ویژه هریک از این نوع محصولات باعث شده است تا در پروژه‌های ساختمانی برای ایجاد قاب و پایه استفاده شوند؛ در ادامه به بررسی کاربرد‌های ناودانی در صنعت ساخت و ساز می‌پردازیم:

  • در ساخت پشت بام

در سقف‌های سبک، این قطعات به‌عنوان پشتیبان عرشه سقف به کار می‌روند. این نوع که با عنوان شیروانی نیز شناخته شده است، شامل انواع لندنی و جعبه‌ای می‌شود و با استفاده از آن‌ها می‌توان آب باران را از پشت‌بام به زمین هدایت کرد.

  • ساخت قاب درب و پنجره

یکی دیگر از کاربردهای این نوع محصولات در عرصه ساختمان‌سازی، استفاده از آن‌ها جهت ساخت قاب‌های درب و پنجره است که به استحکام و ایمنی بیشتر منجر خواهد شد. در این روش، ابتدا چهار تکه ناودانی برش داده می‌شوند و پس از اتصال آن‌ها به یکدیگر، روی در یا پنجره نصب می‌گردند.

  • در ساخت خرپا

خرپا، سازه‌ای فلزی به شکل مثلث است که به منظور افزایش مقاومت در برابر فشارهای خارجی به کار می‌رود. ناودانی‌های UPN، که به آن‌ها اروپایی نیز گفته می‌شود، جهت تولید خرپاها کاربرد دارند.

  • در نمای ساختمان

استفاده از این نوع قطعات در نمای ساختمان‌ها نیز یکی از کاربردهای مهم این پروفیل به شمار می‌رود. برای این بخش از ناودانی‌های آلومینیومی استفاده می‌شود که علاوه بر داشتن مقاومت بالا، زیبایی ظاهری قابل توجهی نیز دارند.

  • در ساخت وال پست

وال پست‌ها، جهت یکپارچه‌سازی و افزایش استحکام سازه‌ها در برابر فشار به کار می‌روند. در ساخت این بخش‌ها از پروفیل‌های متنوعی از جمله پروفیل‌های قوطی، نبشی و ناودانی استفاده می‌شود.

سخن آخر

در این محتوا، سعی کردیم تا انواع و کاربرد‌های ناودانی در صنعت ساخت و ساز را به شما معرفی کنیم. شرکت پیوان می‌تواند به عنوان یکی از بهترین تامین‌کنندگان قطعات فولادی، با ارائه انواع ناودانی‌ با کیفیت بالا و ارزان‌ترین قیمت به شما کمک زیادی بکند.

اگر مایل به خرید این محصول و دیگر محصولات فولادی هستید، با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید و از مشاوره‌های رایگان و راهنمایی‌ها جهت خرید این محصولات بهره ببرید؛ همچنین، می‌توانید با بازدید کردن از سایت پیوان، از قیمت روز ناودانی، قیمت نبشی و دیگر قطعات فولادی آگاه شوید.

نظرات: 0 مشاهده