یکتا

صفر تا صد عیب یابی تابلو برق

صفر تا صد عیب یابی تابلو برق

برای این که بتوانید خودتان نسبت به عیب یابی تابلو برق سه فاز و تعمیر آن اقدام کنید؛ باید ابتدا اجزای تشکیل دهنده ی تابلو برق را بشناسید. برای شروع بهتر است از تجربه های یک فرد متخصص در آموزش و عیب یابی نیز استفاده کنید چرا که خطر برق گرفتگی وجود دارد. اجزای تشکیل دهنده ی تابلو برق سه فاز عبارتند از: شاسی، کنتاکتور، چراغ سیگنال، محافظ، کلیدها، سیم ها و غیره. آشنایی با اجزای تشکیل دهنده ی تابلو برق و وظایف آن ها، کمک زیادی به شما در زمینه ی عیب یابی و تعمیر تابلو برق صنعتی خواهد کرد. رعایت نکات ایمنی لازم هنگام کار به دلیل خطر برق گرفتگی ضروری است.

در ادامه به بررسی موارد زیر می پردازیم:

  1. آموزش عیب یابی تابلو برق سه فاز
  2. شاسی و کنتاکتور در تابلو برق و عیب یابی تابلو برق سه فاز
  3. معرفی انواع شاسی
  4. آموزش عیب یابی و تعمیر تابلو برق سه فاز
  5. تابلو برق های خازنی
  6. علائم هشداردهنده ی مشکل در تابلو برق
  7. عوامل تشدید کننده ی خرابی در تابلو برق

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص عیب یابی تابلو برق سه فاز تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آموزش عیب یابی تابلو برق سه فاز:

ابتدایی ترین کاری که باید انجام بدهید؛ چک کردن اتصالات سیم های فاز، نول و زمین است که فاقد قطعی باشند. در مرحله ی بعد برای عیب یابی تابلو برق سه فاز صنعتی باید ولتاژ ورودی به تابلو را اندازه گرفته تا از رسیدن ولتاژ مناسب به تابلو برق سه فاز مطمئن بشوید. پس از اطمینان از سالم بودن کلیدهای اصلی، فیوزها و کنتاکتورها باید خروجی تابلوی برق صنعتی سه فاز را کنترل کنید تا ببینید آیا برق از آن خارج می شود یا خیر؟ اگر فاقد خروجی برق از تابلو سه فاز بودید؛ به ترتیب اجزا را بررسی کرده تا قطعه ی معیوب را شناسایی کرده و نسبت به تعویض آن اقدام نمایید. در ادامه به بررسی نقش هر یک از اجزای تابلو برق می پردازیم.

شاسی و کنتاکتور در تابلو برق و عیب یابی تابلو برق سه فاز:

شاسی در زمره ی تجهیزات فرمان دسته بندی می شود. شاسی فرمان قطع و وصل شدن مدار الکتریکی را صادر می کند که از اجزای مهم تابلو برق سه فاز می باشد. شاسی تابلو برق سه فاز به صورت چراغ دار و معمولی تولید می شود. برای عیب یابی تابلو برق سه فاز باید وظایف تک تک اجزای آن را بشناسید. به این ترتیب می توانید دقیق تر و اصولی تر عمل کنید. یکی دیگر از قطعات مهم تابلو برق صنعتی سه فاز، کنتاکتور است که یک قطعه ی الکترومکانیکی می باشد. این قطعه از دو هسته ی ثابت و متحرک تشکیل شده که وظیفه ی اصلی آن کنترل ارتباط میان بار الکتریکی و منبع تغذیه است.

معرفی انواع شاسی:

شاسی ها در انواع مختلف و با متریال کالیت و فلز ساخته می شوند. شاسی های کالیتی قارچ گونه هستند که بخش ابتدایی آن ها به صورت گرد یا مربعی می باشند. نحوه ی فعال کردن این شاسی ها از طریق تماس مستقیم دست انجام می پذیرد. برخی از این شاسی ها قفل شونده بوده و با کلید باز و سپس فعال می شوند. شاسی های فلزی از مقاومت و استحکام بالایی برخوردارند. شاسی های فلزی علاوه بر کاربرد در تابلوهای برق سه فاز در تولید ماشین آلات صنعتی نیز کاربرد دارند. برای راه اندازی جریان مدار و قطع و وصل کردن اتصال مدار از شاسی استفاده می شود.

آموزش عیب یابی و تعمیر تابلو برق سه فاز:

امکان دارد در عیب یابی تابلو برق سه فاز، دریابید که ایراد از کلید اصلی تابلو می باشد و کلید در حالت فالت قرار گرفته است. در علت یابی فالت می توان به این نکته رسید که فالت ناشی از اضافه بار، خرابی کلید و اتصال کوتاه باشد. لازم به ذکر است که فالت کلید اصلی می تواند از جهت تیغه های کمکی داخل کلید نیز وارد شده باشد. پس از عیب یابی و تشخیص اشکال از جانب کلید اصلی، باید ابتدا تمام اتصالات و فیوزها قطع شوند. سپس از ورودی تا خروجی تک تک اتصالات مورد بررسی قرار گیرند.

تابلو برق های خازنی:

برای عیب یابی و تعمیر تابلو برق های خازنی باید پس از قطع کلیدها، خازن ها نیز تخلیه بار شوند. خصوصا زمانی که قرار است سیم ها و کابل های قدرت مورد بررسی قرار گیرند. سیم بندی اشتباه در فرمان تابلو یا تنظیم نادرست رگولاتور می تواند باعث ایراد در عملکرد تابلو برق شود. در تابلو برق های خازنی بیشتر فرمان ها از رگولاتور صادر می شوند. به همین دلیل هنگام بروز مشکل، ابتدا این عضو مورد بررسی قرار می گیرد.

آموزش عیب یابی تابلو برق سه فاز:

علائم هشداردهنده ی مشکل در تابلو برق:

در این قسمت به علائم و نشانه های وجود مشکل در تابلو برق برای عیب یابی تابلو برق سه فاز می پردازیم:

  1. آتش گرفتن کابل های داخلی
  2. خروج بوی سوختنی یا دود
  3. بالا زدن همیشگی کلیدهای مینیاتوری
  4. ذوب شدن کابل های داخلی
  5. شنیده شدن صدای سرخ شدن از داخل تابلو
  6. ریست شدن کلیدهای تابلوی برق
  7. داغ شدن تجهیزات داخل تابلو

عوامل تشدید کننده ی خرابی در تابلو برق:

عوامل متعددی در خرابی تابلو برق موثرند که در این قسمت برخی از متداول ترین آن ها را نام می بریم:

  1. متعادل نبودن بار: سه فاز اصلی تابلو برق باید در کارخانه به صورت متعادل تنظیم شوند. در غیر این صورت دمای تابلو برق بالا رفته و موجب آتش سوزی می شود.
  2. شل شدن اتصالات داخل تابلو: با شل شدن اتصالات داخل تابلو مقاومت آن ها در محل اتصال کم شده و دمای آن ها بالا می رود. به این ترتیب شرایط ذوب شدن اتصالات فراهم می شود.
  3. قرار گرفتن کابل های متعدد روی هم: زمانی که تعداد خروجی ها بیش از حد باشد؛ کابل ها روی هم قرار گرفته و موجب ذوب شدن یا آتش سوزی تجهیزات می شود.
نظرات: 1 مشاهده