7 تکنیک ساده برای تقویت رشد ذهنی کودک
تقویت رشد ذهنی کودک یکی از بزرگترین دغدغه های هر والدینی است برای حل این مشکل باید راه حل ها و نکاتی را پیاده سازی کنیم که به بهبود حافظه کمک کند زیرا برخی از والدین به اشتباه فکر می کنند که فرزندشان حافظه ضعیفی دارد در حالی که کودک نمی داند چگونه از مغز و حافظه خود استفاده کند.
از این رو در این مقاله به 7 تکنیک ساده برای تقویت حافظه کودک می پردازیم که تاثیر مثبتی بر مهارت های ذهنی کودکتان دارد.
چگونگی تقویت رشد ذهنی کودک
راه های زیادی برای تقویت حافظه کودکان و کاهش اضطراب آنها در این زمینه پیش روی ماست و برای عملی کردن این نکات ابتدا باید محیطی پر نشاط و سالم برای فرزندان خود ایجاد کنید.
بازی با کودک
بازی یک فرآیند طبیعی برای رشد کودکان در سراسر جهان است زیرا کودکان در حین بازی محیط اطراف خود را کشف کرده و احساسات خود را بیان می کنند بنابراین تاثیر بازی بر یادگیری را نمی توان اغراق کرد.
بازی با کودک به شکل گیری کلی ذهن کمک می کند و منجر به رشد اجتماعی، ذهنی، فرهنگی و جسمانی می شود و کودک از طریق بازی خویشتن داری و قدرت ذهنی خود را بهبود می بخشد پس به راحتی می توان گفت که بازی صرفا جنبه سرگرمی ندارد و نمی توان تاثیر بازی در یادگیری را نادیده گرفت.
شما میتوانید با کمک موسیقی به کودکتان یاد دهید که مشکلات مختلف را راحت تر به خاطر بیاورد موضوعات درسی را در قالب شعر یا آهنگ تکرار کنند با این روش می توانند به شیوهای خلاقانه یاد بگیرند و به خاطر بسپارند.
سن مناسب برای شروع بازی از زمان 9 ماهگی به بعد است.
جذاب کردن یادگیری
صرفا مطالعه محتوای کتاب ها باعث افزایش علاقه و رغبت کودکان به یادگیری موضوعات نمی شود به همین دلیل به شما توصیه می کنیم از ابزارها یا پروژه هایی برای استفاده از یادگیری کمک بگیرید.
اگر در کلان شهرها هستید پرستار بچه استخدام کنید و از پرستار بچه در تهران و شهر های دیگر بخواهید فرزندتان را به باغ وحش یا موزه ببرد یا آزمایشهای سادهای را در خانه با او انجام دهد.
مهارت های تصویر سازی
مهارت های تصویر سازی یکی از تکنیک های مهم تقویت حافظه کودکان بوده که درافزایش یادگیری تاثیر مستقیمی دارد. فرزندان خود را تشویق کنید تا تصویری از آنچه خوانده اند در ذهن خود ترسیم کنند.
پس از پایان خواندن از فرزند خود بخواهید چشمانش را ببندد و هر آنچه را که می خواند با دقت به خاطر بسپارد و در ذهنش ترسیم کند سپس از او بخواهید که چشمانش را باز کند و تصویری را که در ذهنش شکل داده بود برای شما روی کاغذ بکشد.
آموزش یادگیری فعال
برای آموزش یادگیری فعال در کودکان که موجب تقویت حافظه در مقاطع ابتدایی شود از آن ها خواسته میشود که قسمت های مهم را یا به کمک شعبده بازی یا با جمع بندی در حین مطالعه کتاب هایشان توضیح دهند.
اگرچه حجم مطالب در این سطح کمتر است اما شکل گیری این عادت در ذهن کودک مشکلی در آینده برای او ایجاد نمی کند و به راحتی می تواند دروس خود را به خاطر بسپارد.
شما همچنین می توانید از تصاویر استفاده کنید زیرا تصاویر اغلب برای کودکان جذاب تر هستند.
غذای سالم برای بهبود تقویت حافظه
مصرف روزانه غذاهای سالمی مانند ماهی و میگو و گنجاندن این موارد در رژیم غذایی کودک می تواند به تقویت حافظه کودکان کمک کند.
سعی کنید با استخدام پرستار مجرب و حرفه ای برنامه ای دقیقی را برای خواب کافی و تغذیه مناسب کودکان ترتیب دهید تا در بزرگسالی مشکل حافظه نداشته باشند.
بسیاری از عادات بد ما در دوران کودکی شکل می گیرد که با دوری از آنها می توانیم آینده فرزندانمان را تضمین کنیم.
استفاده از حواس مختلف
با سازماندهی فعالیت ها کودک شما تمام حواس خود را یاد می گیرد و برای تقویت حافظه خود استفاده می کند مثلا در مورد سیب یاد می گیرد یک سیب به کودک بدهید تا بتواند از حس بویایی و چشایی خود استفاده کند.
استفاده از حواس مختلف به مغز ما کمک می کند تا مطالب را راحت تر به حافظه بلند مدت انتقال دهد و برای همیشه در مغزمان ذخیره کند.
می توانید از کودک بخواهید که متن کتاب را با صدای بلند بخواند تا از شنوایی و بینایی خود استفاده بهتری ببرد.
تقسیم بندی مطالب به بخش های کوچکتر
به خاطر سپردن اعداد کوچک برای کودکان آسان تر از اعداد طولانی است و حفظ اعداد بزرگتر میتواند دغدغه های جدیدی را برای فرزند شما ایجاد کند.
شما می توانید مطالب را تقسیم بندی کنید و در حجم کمتری در اختیار فرزندتان قرار دهید سپس خواهید دید که این اقدام به ظاهر ساده چقدر در تقویت حافظه کودک موثر است.
سخن آخر
استفاده از روش های بالا موجب تقویت رشد ذهنی کودکان شده و تاثیر مثبتی بر آموزش و مهارت های او دارد به یاد داشته باشید که شما میتوانید با فراهم کردن یک محیط جذاب برای کودک که باعث تقویت حافظه شده او را برای ورود به دنیای واقعی آماده کنید.