لوپرامید چیست ؟ عوارض - تداخل دارویی - موارد مصرف Loperamide
لوپرامید چیست و چگونه مصرف می شود ؟
لوپرامید نوعی داروی ضد اسهال است که در مواردی برای کاهش میزان مدفوع در افرادی که تحت عمل جراحی ایلئوستومیز قرار گرفته اند استفاده می شود . در صورتی که معده درد دارید (و دچار اسهال نیستید) ، دچار کولیت اولسراتیو هستید ، اگر مدفوع خونی دارید ، در صورتی اسهال همراه با تب بالا دارید ویا به دلیل مصرف آنتی بیوتیک ها دچار اسهال شده اید ، نباید لوپرامید مصرف کنید .
اشکال دارویی لوپرامید :
- قرص
- شربت لوپرامید
- کپسول
توجه : هرگز بیش از مقدار مجاز، لوپرامید مصرف نکنید . مصرف بیش از حد این دارو می تواند باعث بیماری های قلبی جدی و حتی مرگ شود .
در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید ، در زمان تجویز لوپرامید به پزشک خود اطلاع دهید . مصرف این دارو با برخی از سایر داروها می تواند منجر به مشکلات قلبی مرگبار شود . همچنین مصرف این دارو در کودکان زیر دو سال توصیه نمی شود زیرا می تواند باعث بروز مشکلات قلبی جبران ناپذیر در کودک شود . قبل از تجویز لوپرامید در صورتی که هر کدام از شرایط زیر را دارید به پزشک خود اطلاع دهید :
- اگر دچار درد معده هستید و اسهال ندارید
- اگر دچار اسهال هستید که با تب بالا همراه است
- در صورت ابتلا به بیماری های روده ای مانند کولیت اولسراتیو
- در صورتی که اسهال و یا مدفوع خونی دارید
- اگر دچار اسهال ناشی از باکتری هستید
- مصرف آنتی بیوتیک ها می تواند باعث بروز اسهال شود . در صورتی که به دلیل مصرف آنتی بیوتیک دچار اسهال شدید به هیچ عنوان لوپرامید مصرف نکنید
- در صورتی که به لوپرامیدحساسیت دارید
- اگر در دوران بارداری هستید و یا تصمیم به حاملگی دارید
- در صورتی که در دوران شیردهی هستید و به نوزاد شیر می دهید
مصرف لوپرامید در دوران بارداری
این دارو در گروه C بارداری قرار دارد و دقیقا مشخص نیست که برای جنین مضر است یا خیر . قبل از مصرف این دارو در دوران بارداری ، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید .
مصرف لوپرامید در دوران شیردهی
این دارو از طریق شیر مادر به بدن نوزاد منتقل می شود و می تواند برای سلامت کودک خطرناک باشد . در دوران شیردهی نباید از لوپرامید استفاده کنید و در صورتی که مجبور به مصرف این دارو هستید ، نباید به کودک شیر بدهید . در هر صورت طبق نظر پزشک رفتار کنید .
نحوه و میزان مصرف لوپرامید
این دارو مانند سایر داروها باید طبق نظر پزشک و به میزانی که دکتر تجویز کرده است مصرف شود و مطالب موجود در این مقاله فقط جهت اطلاع رسانی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست . لوپرامید معمولا یکبار در روز و با شروع علائم اسهال مصرف میشود . دوز معمول لوپرامید در بزرگسالان 4 میلی گرم و در کودکان 2 میلی گرم است .
هیچگاه بیش از مقدار توصیه شده توسط پزشک ، از این دارو مصرف نکنید زیرا می تواند باعث بروز بیماری های جدی قلبی و حتی مرگ شود . مصرف بیش از 16 میلی گرم لوپرامید در یک روز مجاز نیست. قرص لوپرامید را قبل از قورت دادن خوب بجوید . این دارو را با یک لیوان آب مصرف کنید و در دوره مصرف لوپرامید روزانه مقدار زیادی آب بنوشید .
در صورت فراموش کردن مصرف لوپرامید چه کنم ؟
لوپرامید معمولا زمانی مصرف می شود که دچار اسهال شده اید و اکثر اوقات برنامه خاص و زمان خاصی برای مصرف لوپرامید در نظر گرفته نمی شود . ولی در صورتی که پزشک شما زمان خاصی برای مصرف دارو برای شما تعیین کرده است و شما مصرف داروی خود را فراموش کرده اید ، به محض یاداوری قرص خود را مصرف کنید . اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک می شوید ، دوز فراموش شده را رها کنید .
در صورت مصرف بیش از حد لوپرامید چه می شود ؟
در صورتی که به صورت اشتباه و یا به قصد خودکشی با لوپرامید ، مقدار زیادی از این دارو مصرف کرده اید ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید . مصرف بیش از حد لوپرامید بسیار خطرناک است و می تواند باعث مشکلات قلبی و حتی مرگ شود . مصرف بیش از 16 میلی گرم از این دارو در یک روز مجاز نیست . خودکشی نمایشی با لوپرامید ، روش مناسبی برای جلب توجه دیگران نیست .
داروهای آنتی بیوتیک می تواند باعث ایجاد اسهال شود . در صورتی که به دلیل مصرف آنتی بیوتیک ها ، دچار اسهال شدید ، لوپرامید مصرف نکنید مگر با تجویز پزشک متخصص .
عوارض جانبی لوپرامید
این دارو مانند سایر داروها می تواند عوارض جانبی در پی داشته باشد . پزشک شما به این دلیل این دارو را برای شما تجویز کرده است زیرا معتقد است که فواید مصرف لوپرامید از عوارض آن برای شما بیشتر است . شما ممکن است هیچکدام از این عوارض را مشاهده نکنید و یا چندین عارضه به صورت همزمان در شما بروز کند.
برخی از عوارض جانبی مصرف لوپرامید عبارتند از :
- سردرد / سرگیجه / مشکل حفظ تعادل / خواب آلودگی
- درد قفسه سینه / تنگی نفس / افزایش ضربان قلب / تپش قلب
- درد معده / استفراغ / حالت تهوع / شکم درد / نفخ / یبوست
- کاهش اشتها
- کاهش ادرار / قطره قطره خارج شدن ادرار / تغییر رنگ و بوی ادرار
در صورتی که با مصرف لوپرامید دچار علائم حساسیت شدید ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید . علائمی مانند : خارش و قرمز شدن چشم ، خشک شدن دهان و گلو ، تورم زبان و لب ، تنگی نفس ، عطسه ، سرفه ، گرفتگی گوش و زنگ زدن گوش و ...
تداخل دارویی لوپرامید
این دارو می تواند با برخی از داروهایی که در حال مصرف کردن هستید تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شود . ممکن است پزشک شما بتواند با تغییر ساعات مصرف برخی از داروها ، از برخی از تداخلات جلوگیری کند . برای این منظور با پزشک خود مشورت کنید و در زمان تجویز لوپرامید تمام داروهایی که در حال مصرف کردن هستید را به پزشک خود اطلاع دهید .
برخی از داروهایی که با لوپرامید تداخل دارند عبارتنداز :
- متادون / ترامادول / فلوكونازول / دونپزیل / سیلوستازول / آناگریلید
- آزیترومایسین / داکسی سایکلین / پنی سیلین / سیپروفلوکساسین / کلاریترومایسین / اریترومایسین
- فلوکونازول / آنتی توکونازول / کتوکونازول / لووفلوکساسین / موکسی فلوکساسین / پنتامیدین / تلیترومایسین
- تری اکسید آرسنیک / اگزالی پلاتین Oxaliplatin /
- سیتالوپرام / اسکلیتوپرام / اگزازپام / آمی تریپتیلین / ایمی پرامین
- کلروکین / هالوفانترین / کینین
- آمیودارون / دیسوپیرامید / دوفتیلید / دروندارون / فلکاینید / ایبوتیلید / پروکاریامین / کینیدین / سوتالول
- کلرپرومازین / دروپریدول / هالوپریدول / پیموزاید / تیوریدازین
- و ...
تهیه و ترجمه اختصاصی/ pamuh.com ©