امپرازول - عوارض جانبی - تداخل دارویی

 

نتیجه تصویری برای عوارض جانبی امپرازول

امپرازول مقدار تولید اسید معده را کاهش می دهد و برای درمان علائم بیماری ریفلاکس معده و سایر بیماری های ناشی از افزایش اسید معده مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین برای جلوگیری از آسیب رسیدن به مری در اثر اسید معده از امپرازول استفاده می شود .

از امپرازول همراه با آنتی بیوتیک ها برای درمان زخم معده ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری استفاده میشود . امپرازول سوزش سر دل را درمان نمی کند . سوزش سر دل معمولا با علائم حمله قلبی اشتباه گرفته می شود . در صورتی که درد قفسه سینه دارید که در حال گسترش به بازو و شانه است و همزمان حالت تهوع ، استفراغ ، عرق کردن ، تنگی نفس دارید ، با اورژانس تماس بگیرد .

اگر به امپرازول حساسیت دارید نباید از این دارو استفاده کنید. همچنین اگر به داروهای آلبندازول یا ماندندازول آلرژی دارید نباید از امپرازول استفاده کنید. اگر بیماری کبدی ، بیماری قلبی و یا سطح پایین منیزیم دارید قبل از مصرف امپرازول با پزشک مشورت کنید .

قبل از تجویز امپرازول درباره مشکلات زیر به پزشک خود اطلاع دهید :
  • اگر بیماری کبدی دارید
  • اگر سطوح منیزیم خون شما پایین است
  • در صورتی که پوکی استخوان دارید .
توجه : مصرف امپرازول خطر شکستگی استخوان ران یا ستون فقرات را بخصوص در افراد مسن افزایش می دهد .

نتیجه تصویری برای عوارض جانبی امپرازول

مصرف امپرازول در دوران بارداری :

درباره اثرات امپرازول بر روی جنین در دوران بارداری اطلاعات زیادی در دسترس نیست . قبل از مصرف امپرازول در دوران بارداری حتما با پزشک مشورت کنید .

مصرف امپرازول در دوران شیردهی

امپرازول از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل  میشود و میتواند به نوزاد آسیب برساند . قبل از مصرف امپرازول در دوران شیردهی حتما با پزشک مشورت کنید .

نحوه مصرف امپرازول :

امپرازول معمولا قبل از غذا مصرف می شود . (حداقل 1 ساعت قبل از غذا) در هر صورت شما باید طبق تجویز پزشک از داروی خود استفاده کنید . امپرازول معمولا روزانه یک عدد و قبل از صبحانه و به مدت 14 روز مصرف می شود . در صورتی که به صورت مداوم و به مدت بیش از 3 سال از امپرازول استفاده کنید ممکن است به کمبود ویتامین B12 دچار شوید .امپرازول در آزمایشات تشخیصی تداخل ایجاد میکند . قبل از تجویز و انجام آزمایش ، مصرف امپرازول را به پزشک اطلاع دهید .

در صورت فراموش کردن مصرف یک وعده امپرازول چه کنم ؟

در صورتی که مصرف امپرازول را فراموش کردید ، به محض یاداوری ، قرص خود را مصر کنید . در صورتی که به زمان مصرف بعدی نزدیک می شوید ، وعده و دو فراموش شده را رها کنید .

در صورتی که بیش از حد امپرازول کرده باشم چه می شود ؟

در صورتی که به صورت اشتباه و یا با قصد خودکشی با امپرازول مقدار زیادی دارو مصرف کرده اید با اورژانس تماس بگیرید . مصرف بیش از حد امپرازول می تواند کشنده باشد .

توجه : عوارض و موارد مصرف و توصیه های مصرف هر دارویی ممکن است به مرور زمان دچار تغییر شود . این نوشته در تاریخ ۹۶/۹/۲۴  منتشر شده است و ممکن است بعد از این تاریخ یافته های جدیدی از عوارض و موارد مصرف این دارو به دست آمده باشد که کاملا با این مقاله منطبق نباشد .
این مقاله فقط جهت اطلاع رسانی و افزایش آگاهی بوده و این سایت هیچ مسئولیتی در مورد موارد سوء مصرف داروها ندارد . توصیه های این مقاله جایگرین تجویز و توصیه های پزشک نیست و شما باید به تجویز پزشک متخصص عمل کنید.

عوارض جانبی امپرازول

در صورتی که با مصرف امپرازول علائم حساسیت مشاهده کردید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . علائمی مانند : خارش و قرمز شدن چشم ، آبریزش بینی ، تنگی نفس ، خارش پوشت ، خشکی دهان ، تورم زبان و لب ها و ...

نتیجه تصویری برای عوارض جانبی امپرازول

امپرازول مانند سایر داروها می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد . شما ممکن است هیچ عوارضی تجربه نکنید و یا چندین عارضه به صورت هم زمان در شما بروز کند . عوارض رایج امپرازول عبارتنداز :

  •  درد معده
  • اسهال
  • تشنج
  • مشکلات کلیوی ، مشکل در ادرار کردن ، خون در ادرار ، تغییر رنگ ادرار
  • افزایش وزن
  • کمبود منیزیم
  • افزایش ضربان قلب
  • حرکات غیر ارادی عضلات (تیک)
  • تنگی نفس

چه داروهایی با امپرازول تداخل دارد ؟

در زمان تجویز امپرازول درمورد داروهایی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید .برخی از داروهایی که با امپرازول تداخل دارند عبارتنداز : دیازپام ،داروهای حاوی آهن ، توترکسات ، دیگوکسین ، کلوپیدوگرل ، ارلوتینیب ، مایکوفنولات مفتیل ، فینتوئین ، تاکرولیموس ، آمپی سیلین، آموکسی سیلین، کلاریترومایسین، ریفامپین ، کتوکونازول، وریکونازول ، داروهای HIV یا ایدز - اتازنایوار، نلفینوئویر، ساکویناوی تهیه و ترجمه اختصاصی/ pamuh.com

نظرات: 2 مشاهده