قرص آدرال - عوارض جانبی و موارد مصرف قرص Adderall

1

قرص آدرال - عوارض جانبی و موارد مصرف قرص Adderall

توجه : مصرف آدرال (Adderall) میتواند باعث ایجاد سکته مغزی و حمله قلبی و یا مرگ ناگهانی در مبتلایان به فشار خون بالا یا بیماران قلبی شود !
توجه 2 - : از داروی آدرال (Adderall) در صورتی که در 14 روز پیش ، داروهای  ایزوکربوکسازید، لینزولید، متیلن بلو، فنلزین یا ترانیل سیپرومین مصرف کرده اید ، استفاده نکنید

عوارض مصرف آدرال (Adderall)

مصرف آدرال (Adderall) در کسانی که دچار افسردگی و بیماری های روانی هستند و یا کسانی که دچار اختلال دوقطبی هستند می تواند موجب بدتر شدن بیماری این افراد و ایجاد افکار غیر معمول مانند افکار خودکشی شود . همچنین ممکن است باعث اختلالات خونی شود که سبب ایجاد بیحسی و درد و تغییر رنگ انگشتان دست و پا خواهد شد

. در صورتی که بعد از مصرف قرص آدرال (Adderall) دچار این علائم شدید سریعا مصرف Adderall را متوقف کرده و با پزشک تماس بگیرید :

علائم مشکلات قلبی مانند حمله قلبی ، احساس درد در سینه و حالت تهوع همزمان با درد ، سرگیجه شدید همراه با اختلال در تنفس ، علائم روان پریشی و عصبانیت غیر قابل کنترل ، پارانویا،مشکلات رفتاری و هزیان گویی ، دیدن و یا شنیدن صداها و حرف هایی که در واقعیت وجود ندارد (توهم) ، ایجاد زحم هایی روی انگشتان دست یا پا ، آشفتگی و بی قراری شدید ، افزایش ناگهانی فشار خون

موارد منع مصرف داروی آدرال (Adderall)

در صورتی که یکی از شرایط زیر را دارید ، شما مجاز به مصرف Adderall (آدرال) نیستید :

  •  ابتلا به فشار خون بالا
  • ابتلا به بیماری های قلبی و سابقه بیماری های عروق کرونر
  • مشکلات تیروئید
  • گلوکوم
  • اضطراب شدید و کنترل نشده
  • افسردگی
  • اعتیاد به مواد مخدر

همچنین در صورتی که داروهای زیر را مصرف میکنید قبل از تجویز Adderall (آدرال) به پزشک خود اطلاع دهید :

  •  مصرف داروهای ضد افسردگی چه به صورت شیمیایی و چه به صورت گیاهی
  • داروهای ضد پارکینسون
  • داروهای میگرن
  • داروهای قلبی
  • داروهای اختلال دوقطبی
  • داروهای سندروم توروت
  • داروهای ضد تشنج و صرع

مصرف داروی آدرال (Adderall) در دوران بارداری

مصرف آدرال در دوران بارداری میتواند باعث زایمان زودرس و کم وزنی نوزاد در هنگام تولد شود . در صورتی که قصد بارداری دارید و یا هم اکنون باردار هستید ، قبل از مصرف آدرال با پزشک خود مشورت کنید .

مصرف آدرال (Adderall) در دوران شیردهی

آمفتامین و دکستروآمفتامین میتواند از طرق شیر مادر به نوزاد منتقل شود . در زمان استفاده از آدرال (Adderall) نباید به نوزاد شیر بدهید .

 نحوه مصرف آدرال (Adderall)

این دارو را باید دقیقا طبق تجویز پزشک مصرف کنید . هرگز این دارو را به دیگران پیشنهاد ندهید و یا با پیشنهاد کسی ، بدون تجویز پزشک شروع به مصرف دارو نکنید . قرص آدرال (Adderall)  شدیدا اعتیاد آور است . معمولا این دارو در وعده صبح قبل از غذا و یا بعد از غذا مصرف میشود .

در صورت مصرف قرص و کپسول آدرال (Adderall )دارو را به صورت کامل قورت دهید و از شکستن و یا خورد کردن و و همچنین جویدن دارو خودداری کنید . قرص آدرال (Adderall) میتواند آزمایش های پزشکی شما را تحت تاثیر قرار دهد . در صورتی که Adderall مصرف میکنید در صورت تجویز آزمایش توسط پزشک ، مصرف این دارو را به او اطلاع دهید.

میزان مصرف قرص آدرال (Adderall)

برای بزرگسالان در درمان کم توجهی و اختلال بیش فعالی مصرف این دارو معمولا با دوز 5میلی گرم خوراکی و یک یا دو وعده در روز آغاز میشود . و در صورت نیاز به مرور توسط پزشک بیشتر و یا کمتر خواهد شد . معمولا دوز روزانه مصرف Adderall را میتوان در هر هفته 5 میلی گرم افزایش داد . حداکثر دز   40 میلی گرم در روز و در موارد خیلی نادر و حاد میباشد .

مصرف Adderall در بزرگسالان برای درمان نارکولوپسی (2)

معمولا با دور 10 میلی گرم در روز به صورت خوراکی شروع می شود . افزایش میزان مصرف روزانه به صورت افزایش 10 میلی گرم ، با فاصله حداقل یک هفته مجاز است . حداکثر دوز مجاز روزانه 60 میلی گرم میباشد که طبق نظر پزشک و باتوجه به پاسخ فرد به دارو ، تجویز میشود . اگر عوارضی مانند حمله قلبی ، سرگیجه شدید ، عوارض تنفسی ، زخم های انگشتان دست یا پا ، بی اشتهایی مشاهده کردید مصرف دارو را قطع کنید ( مراجعه شود به عوارض دارو ) .

میزان و دوز مصرف آدرال (Adderall ) در کودکان برای درمان اختلال کم توجهی و بیش فعالی :

سن 3 تا 5 سال : معمولا با 2.5 میلی گرم در روز آغاز میشود . میزان مصرف Adderall  در کودکان با توجه به پاسخ کودک به درمان ، با فواصل یک هفته ای و توسط پزشک ممکن است بیشتر و یا کمتر شود . سن 6 تا 17 سال : معمولا با دوز 5 میلی گرم در یک یا دو وعده در روز آغاز میشود و با فواصل یک هفته ای توسط پزک کمتر یا بیشتر خواهد شد .

حداکثر میزان مصرف در موارد خاص و شدید ،‌40 میلی گرم در روز است که در وعده های مختلف تقسیم میشود .

در صورت فراموش کردن مصرف آدرال (Adderall) چه کنم ؟

در صورتی که فرموش کردید داروی آدرال را مصرف کنید ، به محض یاداوری دوز از دست رفته را مصرف کنید . در صورتی که خیلی دیر شده و به زمان مصرف بعدی نزدیک شده اید ، صبر کنید و در زمان مصرف بعدی ، داروی خود را مصرف کنید .

در صورت مصرف بیش از حد قرص آدرال (Adderall) چه کنم ؟

مصرف بیش از حد آمفتامین و دگزاآمفتامین میتواند بسیار مرگبار باشد . در صورت مصرف بیش از حد آدرال و یا در صورتی که مشاهده کردید کسی جهت خودکشی از آدرال استفاده کرده است سریعا با اورژانس (115) تماس بگیرید .

علائم مصرف بی از حد قرص آدرال (Adderall) به صورت اتفاقی یا با هدف خودکشی متواند به شکل زیر بروز کند :

لرزش و بیقراری شدید ، تشنج ، تیک ها و حرکات شدید و بی اختیار عضلانی ، سردرگمی و گیجی ، پرخاشگری و عصبانیت شدید ، ادرار شدیدا تیره رنگ ، تهوع و استفراغ همراه با درد قفسه سینه ، هرگونه علائم سکته و حمله قلبی ، علاعم سکته مغزی ، اسهال ، افزایش شدید فشار خون ، درد و سوزش معده ، بی نظمی ضربان قلب

تداخل دارویی آدرال

این دارو می تواند با برخی از داروهایی که در حال مصرف کردن هستید تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شود. بسیار مهم است که در زمان تجویز هر دارویی ، تمام داروهایی که در حال مصرف کردن هستید را به پزشک اطلاع دهید. برخی از این تداخلات ممکن است با تغییر ساعات مصرف دارو رفع شود .

برای این مورد با پزشکتان مشورت کنید. در صورتی که در دو هفته گذشته هر گونه داروی ضد افسردگی مهارکننده مونوآمین اکسیداز (MAOI) مصرف کرده اید نباید این دارو را مصرف کنید.

برخی از داروهایی که با آدرال تداخل دارند عبارتنداز :

  • ایزو کربوکساید ، فنلزین
  • سلژیلین

  • داروهای کنترل فشار خون ، مسدود کننده های آلفا مانند آلفازوسین و پرازوسین و دوکسازوسین
  • داروهای ضد تشنج مانند اتوسوکسیمید ، فنی توئین
  • تمام رقیق کننده های خون مانند وارفارین ، پلاویکس و آسپرین
  • آنتی هیستامین ها
  • داروهای ضد احتقان و داروهای ضد سرفه
  • داروهای قلبی
  • داروهای ادرار آور
  • مخدرهای صنعتی مانند متادون و ترامادول
  • L- گلوتامین
توجه : در زمان مصرف قرص آدرال (Adderall) از رانندگی خوداری کرده و از آبمیوه ها و مکمل های حاوی وتامین C  استفاده نکنید .
توجه : عوارض و موارد مصرف و توصیه های مصرف هر دارویی ممکن است به مرور زمان دچار تغییر شود . این نوشته در تاریخ ۹۶/۹/۱۰  منتشر شده و در تاریخ 98/10/16 بروزرسانی شده است و ممکن است بعد از این تاریخ یافته های جدیدی از عوارض و موارد مصرف این دارو به دست آمده باشد که کاملا با این مقاله منطبق نباشد .
این مقاله فقط جهت اطلاع رسانی و افزایش آگاهی بوده و این سایت هیچ مسئولیتی در مورد موارد سوء مصرف داروها ندارد . توصیه های این مقاله جایگرین تجویز و توصیه های پزشک نیست و شما باید به تجویز پزشک متخصص عمل کنید.

تفاوت آدرال و ریتالین

آدرال (Adderall) و ریتالین (Ritalin) دو داروی معروف برای درمان اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی (ADHD) هستند. این دو دارو از نظر عملکرد و ترکیب شیمیایی تفاوت‌هایی دارند. در زیر، تفاوت‌های اصلی بین آدرال و ریتالین را بررسی خواهیم کرد:

۱. ترکیب شیمیایی:

    آدرال ترکیبی است از آمفتامین و دکستروآمفتامین که به عنوان محرک‌های مرکزی عصبی عمل می‌کنند.
     ریتالین، ماده موثره‌ی داروی متیل‌فنیدات است و به طور مستقیم بر مغز تأثیر می‌گذارد.

۲. عملکرد:

 آدرال با افزایش سطح نوروترانسمیترهای موجود در مغز (مانند دوپامین و نوراپینفرین)، تأثیر خود را بر کنترل توجه و بیش‌فعالی داشته باشد.
  ریتالین نیز به همین منوال، با افزایش سطح دوپامین در مغز تأثیرگذاری می‌کند.

۳. طول مدت اثر:

   اثر آدرال تا ۴ تا ۶ ساعت ادامه دارد.
 اثر ریتالین تا ۳ تا ۴ ساعت ادامه دارد.

۴. شکل‌های دارویی:

 آدرال در شکل قرص‌های تجویز می‌شود، که در دوزهای مختلف موجود است.
ریتالین در شکل قرص‌ها و شربت‌های مایع تجویز می‌شود.

۵. دستورات تجویز:

 آدرال بیشتر برای بزرگسالان استفاده می‌شود و در برخی موارد نیز به کودکان بالای ۶ سال تجویز می‌شود.
 ریتالین به‌طور عمده برای کودکان تجویز می‌شود، اما ممکن است در برخی موارد برای بزرگسالان نیز تجویز شود.

تأثیرات جانبی و نحوه استفاده از این داروها همچنین ممکن است در هر فرد متفاوت باشد. برای استفاده از هر یک از این داروها و تعیین دوز مناسب، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

مطالعه شود : 1  ، 2  ، 3
نظرات: 0 مشاهده