آشنایی با تفاوت علائم «عفونت سینوسی» با علائم سرماخوردگی

چگونه تفاوت عفونت سینوسی و سرماخوردگی را تشخیص دهیم؟

طبق گزارش سالانه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، عفونت های سینوسی توانایی درگیر کردن افراد زیادی را  به طور سالانه دارند. در کنار این عفونت، سرماخوردگی که به علت ویروس ها ایجاد می شود اغلب با  عفونت سینوسی اشتباه گرفته می شود. این در حالی است که روش های درمان آن ها  نیز تا حدودی متفاوت است  به طور مثال آنتی بیوتیک ها می توانند برای افرادی که مبتلا به عفونت های سینوسی هستند مفید باشد اما برای مبارزه با ویروس های سرماخوردگی کارایی ندارند و نکته تکمیلی اين که  تنها 2 تا 6 در صد  از سرماخوردگی های معمولی می توانند به عفونت های سینوسی باکتریایی تبدیل شوند و از  آنتی بیوتیک ها سود ببرند.

در خصوص تشخیص بین این دو بیماری، پزشکان معتقدند که ایجاد تمایز در علائم  دشوار است و هیچ  یک از قوانینی که در نظر گرفته می شود برای همه ی افراد نیز کارایی نخواهد داشت. در هر حال شرایطی وجود دارند که می تواند به شما کمک کند تا بهتر تشخیص دهید. این شرایط در ادامه ارائه شده است:

مدت زمان بهبود سرماخوردگی با عفونت سينوسی متفاوت است

تفاوت اصلی بین علائم سرماخوردگی  و عفونت سینوسی آن است که این دو چقدر به طول می انجامند. پزشکان می گویند افراد مبتلا به سرماخوردگی  معمولا" دارای آبریزش بینی  برای دو تا سه روز هستند، این وضعیت با گرفتگی بینی  برای دو تا سه روز ادامه می یابد و بعد از آن بیشتر افراد شروع به بهتر شدن می کنند و احساس بهتری دارند. اما یک عفونت سینوسی  حدود هفت روز یا بیشتر افراد را درگیر خود می کند.

میزان تب در عفونت سینوس ها با تب در سرماخوردگی متفاوت است

تب کردن نیز می تواند نشانه ای از عفونت سینوسی باشد. عفونت های سینوسی می توانند گاهی اوقات با تب درجه ی پایین  همراه باشند اما تب داشتن در سرماخوردگی معمول نیست. با این وجود ویروس های دیگری غیر از سرماخوردگی ( مانند آنفولانزا ) می تواند باعث تب شود.

ترشحات بینی در سینوزیت با سرماخوردگی تفاوت دارد

یکی دیگر از نشانه ها ، رنگ موادی است که از بینی شما تخلیه می شود. بر خلاف سرماخوردگی که  مخاطی شفاف را معمولا" تولید می کند مخاط عفونت های باکتریایی می تواند زرد یا سبز باشند. با این حال ویروس ها گاهی اوقات باعث تخلیه مخاط رنگی نیز می شوند. بنابراین این نوع نشانه نمی تواند کاملا صادق باشد.

ترشحات بینی در عفونت سینوسی با سرماخوردگی تفاوت دارد

پزشکان معتقدند در خصوص اینکه چرا برخی از افراد می توانند مستعد ایجاد عفونت های سینوسی بیشتری نسبت به دیگران باشند دلیل به خصوصی وجود ندارد اما برخی از افراد دارای پولیپ بینی یا مشکلات دیگری مانند آلرژی هستند که می توانند خطر ابتلا به عفونت سینوسی مزمن را افزایش دهند.

متخصص بیماری  های عفونی می گوید که برای اکثر افراد اقدامات پیشگیرانه ای وجود دارد که می تواند در درمان عفونت سینوسی کمک کند یا اگر این عفونت ایجاد شد باعث کم کردن علائم آن شود. این روش ها همان چیزهایی هستند که مادرها برای سرماخوردگی توصیه می کنند مانند: استراحت، نوشیدن مقدار زیادی مایعات، تنفس بخار  و شستشوی سینوس ها  با  اسپری های مخصوص یا محلول های نمک . داروهای بدون نسخه ی ضد احتقان (دکونژستانت ها) نیز می تواند کمک کننده باشد اما پزشکان توصیه می کنند که نباید بیش از سه روز از آن ها استفاده شود چرا که  برخی از این محصولات می توانند  باعث تشدید تراکم و افزایش فشار خون و ضربان قلب بیماران شوند.

از طرفی عفونت های سینوسی باکتریایی نوعا" برای 14 روز طول می کشند و استفاده از آنتی بیوتیک ها  به فرآیند ریکاوری آن ها تا  5 روز  سرعت می بخشد اما با این حال پزشکان معتقدند که 70 %  عفونت های سینوسی خودشان دوره ی خود را طی می کنند و بهبود می یابند و بسیاری از بیماران  ترجیح می دهند که  دوره ی خود را طی کنند؛  مردم قبل از آنکه استفاده از آنتی بیوتیک ها نیز رایج باشد دچار عفونت های سینوسی می شدند و بدون آنکه جان خود را از دست بدهند به زندگی ادامه می دادند.

با این حال اگر عفونت های سینوسی  درمان نشوند می توانند باعث آسیب دائمی  به سینوس ها شده و در موارد بسیار نادر به مننژیت منجر شوند. در نتیجه اگر  به دلیل عفونت های سینوسی از کار یا دیگر فعالیت های خود باز می مانید  یا نشانه های آن مکررا" تکرار می شود  می بایست  برای بررسی  به پزشک مراجعه نمایید. تهیه و ترجمه اختصاصی / pamuh.com پیشنهاد سردبیر

باورهای نادرست درباره “واکسن آنفولانزا”

همچنین در مطالب بعدی خواهید خواند : داروی عفونت سینوس چیست ؟ درمان گیاهی سینوس چرکی و پیشنهادات طب سنتی درباره درمان سینوزیت علائم عفونت سر و سینوس ها آنتی بیوتیک های مفید برای درمان عفونت سینوس ها علائم سینوزیت سرگیجه است ؟ عوارض سینوزیت بر چشم چیست ؟ درمان عفونت سینوس به روش خانگی و گیاهی توجه : با استفاده از بخش جستجوی سایت ، میتوانید مطالب فوق را مشاهده نمایید

نظرات: 0 مشاهده