آسبوتولول - عوارض جانبی - تداخل دارویی acebutolol

آسبوتولول چیست ؟

آسبوتولول نوعی داروی کنترل فشار خون است و برای کاهش فشار خون در افرادی که فشار خون بالایی دارند مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این از داروی آسبوتولول در برخی از موارد برای درمان برخی از انواع آریتمی قلبی استفاده می شود. در زمان تجویز این دارو در صورتی که هر کدام از شرایط زیر را دارید به پزشک خود اطلاع دهید .
  • اگر به داروی آسبوتولول آلرژی و حساسیت دارید
  • در صورتی که تر نوع بیماری قلبی و یا سابقه حمله قلبی و سکته مغزی دارید
  • در  صورتی که هر نوع مشکل ریوی . آسم دارید
  • اگر در دوران بارداری هستید و یا تصمیم به حاملگی دارید
  •  در صورتی که در دوران شیردهی هستید و به نوزاد شیر می دهید

مصرف آسبوتولول در دوران بارداری

آسبوتولول در رده C بارداری قرار دارد و اثرات آن بر روی جنین در دوران بارداری به صورت کامل مشخص نیست .در صورتی که در دوره مصرف آسبوتولول باردار شدید ، حتما با پزشک خود مشورت کنید و از قطع خودسرانه و ناگهانی آسبوتولول در دوران بارداری خودداری کنید.

مصرف در دوران شیردهی

آسبوتولول از طریق شیر مادر به بدن نوزاد منتقل می شود و می تواند برای سلامت کودک مضر باشد. در دوره شیردهی نباید آسبوتولول مصرف کنید و اگر مجبور به مصرف این دارو هستید نباید به کودک شیر بدهید .در هر صورت برای اطمینان از این موضوع با پزشک خود مشورت کنید.

اطلاعات دارویی بیشتر در مورد نحوه مصرف آسبوتولول

در صورتی که کمک های پزشکی و پرستاری نیاز دارید حتما مصرف آسبوتولول را به پزشکان و پرستاران خود اطلاع دهید.هیچگاه به صورت ناگهانی و بدون مشورت با پزشک مصرف این دارو را قطع نکنید. قطع مصرف این دارو باید به آرامی و به مرور زمان انجام شود.مصرف آسبوتولول می تواند تمرکز و قدرت تفکر شما را مختل کند. بعد از مصرف این دارو از رانندگی و کارهایی که به تمرکز حواس بالا نیاز دارند خودداری کنید. در دوره مصرف این دارو بسیار مهم است که روزانه و به صورت منظم فشار خون خود را کنترل کنید. در دوره مصرف این دارو الکل مصرف نکنید. آسبوتولول با الکل تداخل دارد .مصرف این دارو می تواند علائم افزایش قند خون را تحت تاثیر قرار داده و با اثرات داروهای کاهش قند خون مانند متفورمین تداخل ایجاد کند .اگر قند خون بالایی دارید ، قبل از مصرف آسبوتولول با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است نیاز به تغییر دوز مصرفی داروهای کنترل قند خون داشته باشید . مصرف آسبوتولول می تواند علائم پرکاری تیروئید را تحت تاثیر قرار داده و با داروهای درمان تیروئید پرکار تداخل ایجاد کند. در این مورد با پزشک خود مشورت کنید. در صورتی که به دلیل ابتلا به آلرژی و حساسیت داروهایی مانند اپی نفرین و لوراتادین مصرف می کنید ، قبل از مصرف آسبوتولول با پزشک خود مشورت کنید. آسبوتولول می تواند علائم حساسیت را بدتر کرده و با داروهای آنتی هیستامین تداخل ایجاد کند. در صورتی که سن شما بیشتر از 65 سال است، مصرف این دارو می تواند عوارض جانبی بیشتری برای شما ایجاد کند . آسبوتولول را می توانید با معده خالی و یا همراه با غذا مصرف کنید.

در صورت فراموش کردن مصرف آسبوتولول چه کنم ؟

در صورتی که مصرف یک وعده از داروی خود را فراموش کرده اید، به محض یادآوری ، دوز خود را مصرف کنید و زمان مصرف بعدی را به تناسب زمانی به تعویق بیاندازید. در صورتی که به زمان مصرف بعدی بسیار نزدیک هستید ، دوز فراموش شده را رها کنید.

در صورت مصرف بیش از حد آسبوتولول چه کنم ؟

در صورتی که به اشتباه و یا به قصد خودکشی با آسبوتولول ، مقدار زیادی از این دارو مصرف کرده اید ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید . اوردوز و مسمومیت با آسبوتولول می تواند عوارض جانبی خطرناک و گاهی مرگ در پی داشته باشد . خودکشی نمایشی با این دارو روش مناسبی برای جلب توجه دیگران نیست .

عوارض جانبی آسبوتولول

مصرف آسبوتولول می تواند مانند سایر داروها عوارض جانبی در پی داشته باشد. این عوارض جانبی در افراد مختلف متفاوت است و به سن ، جنسیت ، متابولیسم بدن و میزان و نحوه مصرف دارو بستگی دارد. پزشک شما به این دلیل این دارو را برای شما تجویز کرده است زیرا اعتقاد دارد فواید مصرف آسبوتولول برای شما بیشتر از عوارض جانبی آن است.در صورتی که با مصرف آسبوتولول هرگونه نشانه ای از حساسیت و آلرژی در خود مشاهده کردید به پزشک اطلاع دهید. علائم آلرژی به آسبوتولول می تواند شامل این موارد باشد: خارش و قرمز شدن چشم ، آبریزش بینی ، گرفتگی گوش ، تنگی نفس ، درد قفسه سینه و ...

برخی از سایر عوارض جانبی احتمالی آسبوتولول عبارتند از :

  •  سرگیجه ‏ مشکل حفظ تعادل ، مشکل در تغییر حالت از خوابیده و نشسته به حالت ایستاده
  • کم آوردن نفس ، تنگی نفس ، نفس نفس زدن در هنگام بالا رفتن از پله و یا پیاده روی کردن
  • کاهش ضربان قلب ، پف کردن دست ها و پاها ، پف کردن پلک و زیر چشم ، غبغب
  • مشکلات بینایی ، تاری دید ، دیدن هاله نور در اطراف اجسان نورانی ، دوبینی ، سیاهی رفتن چشم ، مشکل در تشخیص رنگ
  • خستگی مفرط ، بی حوصلگی ، اضطراب ، عرق سرد ، رنگ پریدگی ، افسردگی
  • کاهش ادارار ، مشکل در دفع ادرار ، تکرر ، ادرار ، شب ادراری
  • سوزش سردل ، معده درد، شکم درد ، اسهال ، مشکل در دفع مدفوع ، افزایش نفخ و گاز معده و گاز روده
  • کاهش میل جنسی ، مشکل نعوظ ، مشکل در ارضا شدن و ارگاسم
  • مشکلات خواب ، بی خوابی ، کابوس دیدن ، خروپف کردن ، حرف زدن در خواب

تداخل دارویی آسبوتولول

این دارو می تواند با برخی از داروهایی که در حال مصرف کردن هستید تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شود. ممکن است با تغییر ساعات مصرف برخی از این داروها بتوان از برخی از این تداخلات جلوگری کرد. برای این منظور با پزشک خود مشورت کنید و در زمان تجویز آسبوتولول ، تمام داروهایی که در حال مصرف کردن هستید را به پزشک خود گزارش دهید.

برخی از داروهایی که با آسبوتولول تداخل دارند عبارتند از :

 تهیه و ترجمه اختصاصی : گروه سلامت / pamuh.com©  
نظرات: 0 مشاهده