باورهای نادرست درباره "واکسن آنفولانزا"

تصورات اشتباهی که در مورد آنفولانزا وجود دارند

با توجه به اینکه آنفولانزا می تواند باعث تاثیرات جدی بر بدن شما می شود بهتر است که علاوه بر آشنایی با روش های درست جلوگیری از آن ، با تصورات اشتباهی که در این خصوص وجود دارند نیز آشنا شوید تا تهدیدات واقعی آن را بشناسید و از مشکلات آن بکاهید. بنابراین در ادامه برخی از این تصورات اشتباه برای شما بازگو خواهند شد.

استفاده از واکسن آنفولانزا می تواند منجر به ابتلا به آنفولانزا شود

بر خلاف وجود تصورات اشتباه در این زمینه، پزشکان معتقدند که واکسن آنفولانزا از آن جهت که با ذرات ویروسی مرده ساخته شده است بنابراین نمی تواند شما را آلوده کند. حتی نسخه ی مربوط به اسپری بینی آن نیز که برای کودکان و بزرگسالان 2 تا 49 ساله و غیرباردار استفاده می شود و حاوی نسخه ی ضعیفی از ویروس آنفلوانزا است نمی تواند شما را آلوده کند. شاید این تصور غلط از این واقعیت ناشی شده باشد که بدن شما برای پاسخ به واکسن، تشکیل آنتی بادی ها و محافظت کامل از بدن به دو هفته زمان نیاز دارد. بنابراین اگر شما دچار عوارضی مانند آبریزش بینی یا گلو درد شده اید نباید آن را به واکسن مورد استفاده ی خود نسبت دهید

استفاده از واکسن آنفولانزا می تواند منجر به ابتلا به آنفولانزا شود

افراد جوان و سالم نباید در مورد آنفولانزا نگران باشند

پزشکان متخصص معتقدند در حالی که آنفولانزا بیشتر برای کودکان بسیار کوچک، سالمندان و افراد دارای بیماری های خاص تهدید آمیز است؛اما این ویروس همچنین می تواند باعث تاثیرات شدیدی بر دیگر افراد سالم باشد. به همین دلیل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری توصیه می نماید که همه ی افراد، آن هم ترجیحا" در اوایل فصل آنفولانزا بهتر است که واکسن آن را دریافت نمایند و حتی اگر شما در یک گروه پرخطر نیستید دریافت واکسن می تواند از انتقال ویروس به دیگر افراد جلوگیری نماید.

در واقع پزشکان می گویند هر چه افراد بیشتری واکسن را دریافت کنند میزان آنفولانزای موجود در جامعه کمتر می شود و این موضوع می تواند از کودکان و سالخوردگان جامعه نیز محافظت بیشتری به عمل آورد. بنابراین حتی اگر با این طیف های سنی نیز ارتباط زیادی ندارید با صرف تنها چند دقیقه برای دریافت واکسن می توانید به بهبود کلی جامعه کمک نمایید

آنفولانزا دارای علائم گوارشی است

آنفولانزا دارای علائم گوارشی است

در بین علائمی که از آنفولانزا یاد می شود ناراحتی های گوارشی به ندرت مورد اشاره قرار می گیرند. همچنین اصطلاحی که با عنوان "آنفولانزای معده" رواج دارد و اشاره به گروهی از ویروس ها دارد که نخست با اسهال و استفراغ آغاز میشوند هم ویروس آنفولانزا نیستند.

البته این بدان معنا نیست که آنفولانزا گاهی اوقات به علائم گوارشی منجر نمیشود چرا که برخی از افراد مبتلا به آنفولانزا نیز تهوع و استفراغ را تجربه کرده اند؛اما اگر این علائم بدون هیچ گونه علامت اصلی آنفولانزا وجود داشته باشد احتمالا شما با یک میکروب متفاوت مواجه شده اید.

زنان باردار نباید از واکسن آنفولانزا استفاده کنند

برعکس این نظریه، زنان باردار جزو افرادی هستند که باید در اسرع وقت این واکسن را دریافت کنند. واکسن آنفلوانزا برای زنان باردار بسیار ایمن است و حتی می تواند از نوزاد او نیز در ماه های اول زندگی مراقبت نماید. چرا که نوزادان می بایست لااقل شش ماه داشته باشند تا واجد شرایط دریافت واکسن باشند.

بنابراین آنتی بادی هایی که در پاسخ به واکسن در بدن مادر ایجاد می شود نه تنها از خود او محافظت می کند بلکه از نوازاد او بعد از تولد و از طریق استفاده از شیر مادر محافظت به عمل می آورد. از طرفی دریافت واکسن برای زنان باردار مهم است چرا که بارداری باعث تغییرات ایمنی بدن، قلب و ریه می شود بنابراین خطر ابتلا به بیماری بدخیم آنفولانزا در زنان باردار افزایش می یابد. به طوری که پزشکان می گویند تب بالا و عفونت های شدید می توانند در زنان باردار منجر به عوارض جدی مرتبط به حاملگی و حتی وضع حمل زودرس نیز شوند.

شستن دست ها می تواند دریافت آنفولانزا را متوقف کند

اگرچه شستن دست ها می تواند تاثیرات قابل توجهی داشته باشد اما برای جلوگیری از آنفولانزا کافی نیست. ویروس آنفولانزا می تواند از طریق یک قطره ی بزاق از فردی که مسری است (که این مسری بودن از یک روز قبل از آشکار شدن نشانه ها و تا هفت روز بعد از آن ادامه می یابد) در هوا پخش شود. این قطرات می توانند روی شما فرود آیند و به بینی و دهان و چشم شما برسند.

همچنین این ویروس ها با دست زدن به سطوح آلوده (تحقیقات نشان داده است که ویروس آنفولانزا تا هشت ساعت زنده می ماند) و لمس آن ها با دست شما نیز قابلیت انتقال دارند. بنابراین شستن دست ها روشی مناسب در این خصوص است و خطر را تا حدودی کاهش می دهد اما همچنین مهم است که به طور مثال حداقل 6 قدم با فرد مبتلا فاصله داشته باشید؛

چراکه قطرات هوا می تواند در فاصله ای دورتر از فرد به حرکت درآیند و به شما برسند. بنابراین برای ایمنی بیشتر علاوه بر شستن دست ها، مکان هایی که افراد مبتلا در خانه یا محل کار شما حضور داشته اند را پاکسازی کنید و مهم تر از همه واکسن را نیز دریافت کنید.

اگر شما بعد از دریافت واکسن دچار آنفولانزا شوید پس این به آن معنا است که واکسن نمی تواند به شما کمک کند

درست است که واکسن آنفولانزا 100 % از بدن محافظت نمی کند و معمولا تاثیر آن در حدود 60 تا 90 درصد است اما این موضوع به این خاطر است که هر ساله نسخه های متعددی از ویروس آنفولانزا بروز می یابد و برای محققین سخت است که تشخیص دهند کدام نسخه غالب خواهد بود. بنابراین اگر شما بعد از دریافت واکسن، مبتلا به آنفولانزا شده اید این احتمالا" به این معنا است که واکسن دارای نسخه ای که شما از طریق آن مبتلا شده اید نبوده است؛ اما در چنین حالتی نیز واکسن می تواند علائم شما را احتمالا کاهش دهد چرا که واکسن حداقل تا حدودی در برابر آن نسخه نیز موثر خواهد بود. همچنین مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری معتقدند که موفقیت یک واکسن زمانی مشخص می شود که از بستری شدن و مرگ شما جلوگیری نماید نه اینکه شما با استفاده از آن به دنبال عدم رعایت دیگر روش های جلوگیری از ابتلا باشید و با خیال آسوده در فصول سرد سال خود را مصون از ویروس آنفولانزا بدانید.

زنان باردار نباید از واکسن آنفولانزا استفاده کنند

آنتی بیوتیک ها می توانند با آنفولانزا مبارزه کنند

پزشکان در خصوص تجویز داروها برای مبارزه با آنفولانزا پیشنهاداتی در اختیار دارند. به طور مثال دو گروه از این داروها هستند که برای افرادی که در معرض خطر عوارض شدیدی هستند توصیه می شود: داروهای ضدویروسی Rx که ممکن است کمک دهنده باشد و داروی "تامیفلو" که شناخته شده ترین دارو در این حوزه است و می تواند دوره ی بیماری را 1 تا 2 روز کاهش دهد اگر که ظرف 48 ساعت بعد از اولین علامت آنفولانزا مصرف شود.

اما در واقع پزشکان معتقدند که اثرات داروها نسبتا" متوسط هستند و بهتر است برای جلوگیری از آنفولانزا به مصرف واکسن آن مبادرت  شود. داروهایی که می تواند اثرات تسکین دهنده ای داشته باشند نیز داروهای کاهش دهده ی تب مانند ایبوپروفن و استامینوفن هستند. اما درنهایت از آن جهت که داروها دارای تاثیرات کاملی نیستند بهتر است که برای سلامتی خود به روش هایی همچون ماندن در خانه، استراحت، نوشیدن مایعات زیاد و صبر برای بهبود روی آورید اما برای عوارض جدی خود نیز هوشیار باشید.

فلج عصب صورت، از عوارض جانبی آنفولانزا است

فلجِ بل(Bell) یا فلج عصب صورت، باعث ضعف و فلج در یک سمت صورت می شود، معمولا موقتی است و بعد از چندین هفته بهبود پیدا می کند. این نوع فلج معمولا" با عفونت های ویروسی مانند هرپس سیمپلکس(ویروس های مسئول جراحت های سرماخوردگی) یا اپشین-بار (عامل ایجاد بیماری مونونوکلئوز عفونی) مرتبط می باشد. در دهه های گذشته گزارشی ارائه شد که تعداد کمی از افراد که واکسن آنفولانزا را دریافت کرده اند نیز دچار فلج عصب صورت شده اند اما با این وجود هیچ شواهدی تاکنون در خصوص ارتباط این دو ارائه نشده است و اجماع نظر متخصصین نشان می دهد که این نوع فلج و آنفولانزا به یکدیگر مرتبط نیستند.

واکسن آنفولانزا باعث آلزایمر می شود

آلزایمر نوعی زوال عقل است که منجر به از دست رفتن حافظه و سایر تغییرات شناختی می شود. با وجود آنکه طیف مهمی از دریافت کنندگان واکسن آنفولانزا سالخوردگان هستند اما بر طبق نظر پزشکان واکسن آنفولانزا باعث هیچ بیماری از جمله بیمار آلزایمر نمی شود بنابراین بیان این نوع رابطه تصور اشتباهی می باشد.

جمع بندی :

اگر شما دچار عوارضی مانند آبریزش بینی یا گلو درد شده اید نباید آن را به واکسن مورد استفاده ی خود نسبت دهید

هر چه افراد بیشتری واکسن را دریافت کنند میزان آنفولانزای موجود در جامعه کمتر می شود

زنان باردار جزو افرادی هستند که باید در اسرع وقت این واکسن را دریافت کنند

شستن دست ها می تواند تاثیرات قابل توجهی داشته باشد اما برای جلوگیری از آنفولانزا کافی نیست

واکسن آنفولانزا باعث هیچ بیماری از جمله بیمار آلزایمر نمی شود

همچنین پیشنهاد میشود بخوانید :

۸ راه سرایت آنفولانزا و انتقال سرماخوردگی

نظرات: 0 مشاهده