لورازپام چیست ؟ عوارض -تداخل - نحوه قطع مصرف lorazepam
از لورازپام برای درمان اضطراب و استرس استفاده می شود که متعلق به گروه داروهای بنزودیازپین است . لورازپام اعتیاد آور است و نباید بدون تجویز پزشک ، مصرف شود .این دارو را به کسی پیشنهاد ندهید و با پیشنهاد هیچ کس ، از لورازپام استفاده نکنید . هیچگاه نباید مصرف لورازپام را ناگهانی قطع کنید و ترک مصرف این دارو باید تدریجی و تحت نظر پزشک انجام شود . اگر به بیماری آب سیاه یا گلوکوم مبتلا هستید نباید لورازپام مصرف کنید .
در زمان تجویز لورازپام در صورتی که هر کدام از شرایط زیر را دارید ، به پزشک اطلاع دهید :
- آب سیاه یا گلوکوم
- ضعف شدید عضلانی / میاستنی گراویس
- اگر به سایر داروهای گروه بنزودیازپین حساسیت دارید مانند : دیازپام (والیوم)، کلردیازپوکساید، کلونازپام، فلورازپام و ...
- اگر صرع دارید / تشنج
- در صورت ابتلا به آسم یا هرگونه مشکل ریوی دیگر
- اگرسابقه افسردگی دارید / ناامیدی /
- اگر سابقه خودکشی کردن دارید و یا هم اکنون به خودکشی فکر می کنید .
- در صورتی که به هرگونه مواد مخدر سنتی یا صنعتی معتاد هستید مانند : تریاک / هروئین ، متادون ، ترامادول و ... / اگر سابقه اعتیاد دارید
- در صورتی که الکل مصرف می کنید
- اگر باردار هستید و یا تصمیم به حاملگی دارید
- در صورتی که در دوران شیردهی هستید و به نوزاد شیر می دهید.
مصرف لورازپام در دوران بارداری
لورازپام در گروه D قرار دارد. نباید در دوران حاملگی و بارداری از لورازپام استفاده کنید . مصرف لورازپام در زمان بارداری می تواند به جنین آسیب برساند و باعث بروز نقایص مادرزادی شود . در دوره مصرف لورازپام باید از روشهای پیشگیری از بارداری مطمئن مانند کاندوم استفاده کنید .
در صورتی که در زمان مصرف لورازپام متوجه شدید که به صورت ناخواسته حامله شده اید ، به هیچ عنوان مصرف لورازپام را قطع نکنید و سریعا با پزشک مشورت کنید . جنین شما به دارو معتاد شده است و نیاز است که بعد از زایمان ، تحت مراقبت های پزشکی بوده و عادت به لورازپام را ترک کند .
مصرف لورازپام در دوران شیردهی
لورازپام از طریق شیر مادر به بدن نوزاد منتقل می شود و می تواند برای نوزاد خطرناک باشد . در دوران شیردهی نباید از لورازپام استفاده کنید . در صورتی که مجبور به مصرف لورازپام هستید نباید به کودک شیر بدهید .
ترک ناگهان و قطع مصرف لورازپام به صورت یکباره ، می تواند عوارض خطرناکی در پی داشته باشد . مخصوصا اگر شما به صورت بلند مدت از این دارو استفاده کرده باشید . ترک اعتیاد و قطع مصرف لورازپام باید به صورت تدریجی و طبق نظر پزشک انجام شود .
در صورت فراموش کردن مصرف لورازپام چه کنم ؟
در صورتی که یک وعده از داروی خود را فراموش کرده اید ، به محض یاداوری ، دوز خود را مصرف کنید . اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک می شوید ، دوز فراموش شده را رها کنید .
در صورت مصرف بیش از حد لورازپام چه کنم ؟
در صورتی که به صورت اشتباه و یا به قصد خودکشی با لورازپام ، مقدار زیادی از این دارو مصرف کرده اید ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید . اوردوز و مسمومیت با لورازپام می تواند کشنده باشد . خودکشی نمایشی با لورازپام روش مناسبی برای جلب توجه نیست و عوارض جانبی شدیدی در پی دارد .
لورازپام می تواند باعث اختلال تمرکز شما شود . در دوره مصرف لورازپام از رانندگی و کار با وسایلی که به تمرکز بالا نیاز دارد خودداری کنید .
عوارض جانبی لورازپام
این دارو مانند سایر داروها می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد . شما ممکن است هیچ کدام از عوارض لورازپام را تجربه نکنید و یا چندین عارضه به صورت هم زمان در شما بروز کند . اگر با مصرف لورازپام هرگونه علائمی از آلرژی و حساسیت مشاهده کردید ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید . علائم حساسیت به لورازپام می تواند شامل این موارد باشد : خارش و قرمز شدن چشم ، عطسه ، سرفه ، تنگی نفس ، خس خس سینه ، خشک شدن دهان و گلو ، تورم لب و زبان ، خارش پوست ، زکام و ...
برخی از عوارض جانبی لورازپام :
- خستگی / خواب آلودگی / بی حوصلگی در طول روز
- افکار خودکشی / آسیب رساندن به خود / پریدن از ارتفاع
- تغییرات غیر عادی رفتار / تهاجم / تمایل به آسیب رساندن به دیگران
- مشکلات خواب / حرف زدن در خواب / کابوس دیدن / خر و پف کردن
- تاری دید / دیدن هاله نور در اطراف اجسام / مشکل تشخیص رنگ / حساسیت به نور / سیاهی رفتن چشم
- مشکل در حرف زدن / کاهش سرعت صحبت کردن / مشکل در جمله سازی و پیدا کردن کلمات / فراموش کردن حرف
- تغییر میزان ادرار / تغییر رنگ ادرار / سوزش / قطره قطره خارج شدن ادرار / بوی بد ادرار
- مشکل تعادل / مشکل در تغییر حالت از خوابیده و نشسته به حالت ایستاده
- حرکات غیر عادی عضلات / چشمک زدن / تیک های عصبی
- تورم دست ها و پاها / افزایش آب زیر پوستی / پف کردن زیر چشم و پلک ها / افزایش سایز دور کمر و شکم
- بوی بد تنفس / دهان بد بو
- زرد شدن پوست و چشم
چه داروهایی با لورازپام تداخل دارند ؟
برخی از داروها می توانند با لورازپام تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شوند . ممکن است با تغییر ساعات مصرف داروها بتوان از برخی از این تداخلات جلوگیری کرد. برای این منظور با پزشک خود مشورت کنید . همچنین در زمان تجویز لورازپام ، تمام داروهای مصرف خود را به پزشک اطلاع دهید . مصرف همزمان لورازپام با داروهای خواب آور و مسکن بخصوص قبل از خواب ، می تواند باعث مرگ در خواب شود .
برخی از داروهایی که با لورازپام تداخل دارند :
- هیدروکودون / کلرفنیرامین / سودوافدرین / فنتانیل / استامینوفن کدئین / ترامادول / پروپوکسی فن
- فنتانیل / دیفن هیدرامین / فنیل افرین / آلفنتانیل / تری پرولیدین / فنیل پروپانولامین
- کلرید آمونیوم / آسپرین /
- و ...
تهیه و ترجمه اختصاصی / pamuh.com